2024.1.17 9:55
Olvasási idő 1:09
Szécsi Krisztián

Bezárt a Nyugati téri McDonald’s, lenyűgöző megújulás vár az ország legszebb gyorséttermére

GASZTRO BUDAPEST ÉTELFUTÁR ÉTELKISZÁLLÍTÁS MCDONALD'S

A fél évig tartó felújítás után egy sokkal vájbosabb Mekiben falatozhatunk majd.

Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként, a hazai McDonald’s a tervek szerint mintegy fél évre bezárja a többször is a világ egyik legszebb McDonald’s gyorséttermének választott Nyugati téri Mekit.

A gyorsétteremlánc sajtóközleménye szerint a műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá.

A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc.

 A belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti.

A látványterv egy igazán dizájnos enteriőrrel kecsegtet. A felújítás csakis természetes alapanyagokkal történik majd. Forrás McDonald's

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését is átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

Az étterem látványossága egy ételszállító szalag lesz, ami a hazai Mekik között egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között fogja továbbítani. Az ún. transzporter felmegy egészen a galériaszintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját.

A digitális fejlesztés részeként az étteremben érintőképernyős kioszkok és hagyományos kasszák is lesznek. A vendégeknek lehetőségük lesz a rendelésüket ezeken a módokon, vagy a MyMeki mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is leadni, és akár egyenesen az asztalukhoz rendelni.

Kiemelt tartalom
Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz 3 nappal ezelőtt

A Nyugati téri étterem zárva tartása alatt az étteremlánc Westendben, Oktogonon, valamint a Jászai Mari téren található egységei változatlanul várják a vendégeket.