2024.1.16 14:05
Olvasási idő 1:22
Maier Péter

Amikor a tetoválás és a gasztro összeér: hazánk egyik legelismertebb művésze inspirálta a Madhouse új menüjét

GASZTRO GASZTRO TETOVÁLÁS

Borbás Robi korábban már Jason Momoát is varrta, ezúttal azonban a gasztro világában hagyja ott a névjegyét.

Hazánk egyik legismertebb tetoválóművésze, Borbás Robi ihlette a Madhouse Budapest új menüjét, amelyet Piszkor Norbert executive cheffel közösen alkotott meg, és amely egy különleges, feketére hangolt gasztronómiai különlegesség lett.

Borbás Robi a MADHOUSE BISTRO előtt
Borbás Robi a MADHOUSE BISTRO előtt Forrás Madhouse

Borbás Robi a hazai szcéna egyik legkiemelkedőbb alakja, a keze alatt megfordult már Jason Momoa, de dolgozott együtt a Metallica és Bring Me the Horizon zenekarokkal, illetve Azahriah-val és Dzsúdlóval is. Zenei karrierje és ízlése először főleg az underground metál zenei közegben tette ismertté, aztán rövid időn belül a nemzetközi tetováló színtér egyik meghatározó szereplője lett. Instagram-oldalát, a @grindesign_tattoo-t jelenleg közel 450 ezer ember követi. 

A Refreshernek eljuttatott sajtóközlemény szerint az elkészült négyfogásos kóstolómenü hangulatában, megjelenésében és ízeiben is tükrözi, amit Borbás képvisel. A sor olyan tételeket tartalmaz, mint a mangalicaagy-pástétomos előétel, ami első hangzásra bizarrnak tűnhet, de igazi kuriózum, mind megjelenésben, mind pedig ízélményben.

Ezt követi egy izgalmas, karakteres ízű bárány ramen friss udon tésztával, majd a főfogás, a feketére hangolt, tökéletes medium rare állagú rib-eye steak, ami a művész egyik kedvenc étele. Zárásként egy könnyed, habos, frissítő almás pohárdesszert kerül a vendégek elé.

Az ételeket gondosan válogatott borokkal lehet kísérni, de egy különleges mezcalos bloody mary jellegű koktéllal vagy az erre az alkalomra készült Idunn prémium mézsörrel is kiegészíthető, illetve alkoholmentes italokkal is kombinálható a menü.

A MADHOUSE és Borbás Robi közös menüjének fogásaiA MADHOUSE és Borbás Robi közös menüjének fogásaiA MADHOUSE és Borbás Robi közös menüjének fogásaiA MADHOUSE és Borbás Robi közös menüjének fogásai
Galéria megtekintése
(4)

Az ételsort március 4-ig bárki megkóstolhatja, ezzel pedig nemcsak a gasztroélménnyel gazdagodhat, hanem az Igazgyöngy Alapítvány munkáját is támogatja. A tetováló és a Madhouse csapata ugyanis nekik ajánlja fel a menüből befolyó összeg egy részét. Az alapítvány többek között művészeti iskolát is üzemeltet, ahol évente hatszáz, többségében hátrányos helyzetű gyereknek tartanak délutáni képzőművészeti foglalkozásokat.

Piszkor Norbert executive chef
Piszkor Norbert executive chef Forrás Madhouse

Mindemellett a menü kipróbálásával néhány szerencsés kóstoló egyedi Grindesign-tetoválással is gazdagodhat. A menü minden eleme mellé készült egy egyedi grafika, így négy tetoválás vár gazdára.

Ezek közül hármat azok nyerhetnek meg, akik február 2-ig kipróbálják a menüt, a negyedik pedig – mivel az ételsor erősen húsközpontú – a kaját az étkezési preferenciáik miatt kipróbálni nem tudó rajongók között talál gazdára.

A tetoválásokat Robi ingyen varrja majd fel a február 10-i BORBÁS RÓBERT MENÜ &

LIVE TATTOO & VANS POP UP STORE eseményen, amin egyébként bárki részt vehet.