2023.12.29 14:30
Olvasási idő 0:34
Szécsi Krisztián

Valaki úgy próbált repülőre felsurranni, ami valószínűleg neked is eszedbe jutott már: majdnem bele is halt

UTAZÁS REPÜLÉS REPÜLŐJÁRAT

Egy jó tanács: ne akarj futóműben utazni, mert sanszos a halál.

Nos, úgy tűnik valaki megcsinálta a repülős utazásnak azt a formáját, ami akár egy kósza gondolatként bárkinek megfordulhatott már a fejében: nemrégiben egy kereskedelmi repülő futóművében találtak rá egy férfira a párizsi Orly repülőtéren. Az utazásnak ezen formája azonban nem veszélytelen, hiszen a férfi teljességében kihűlt.

Forrás Aviation-images.com/Universal Images Group via Getty Images

A húszas éveiben járó ismeretlen férfi az algériai Oranból indult járattal érkezett meg a francia fővárosban, ahol egy technikai ellenőrzés során találtak meg. Iratok nem voltak nála, állapota azonban kritikus, azonnal kórházba is szállították.

Akármilyen jó ötletnek is tűnhet bebújni a repülőgépek kerekei közé, jobb tisztában lenni, hogy a futómű terében repülés közben -50 Celsius-fokig is lesüllyedhet a hőmérséklet, na meg oxigén sincs igazán többezer méteres magasságban. Az eset egyébként nem egyedülálló. Ahogy a 24.hu is írja, 1947 és 2021 között 132 olyan ismert eset ismert, amikor emberek illegálisan futóművekbe bújva próbáltak utazni. 77 százalékuk meg is halt.