2023.12.26 13:29
Olvasási idő 0:54
Szécsi Krisztián

Kanye West héberül írt levelet az Instagramon: Őszintén bocsánatot kér a zsidó közösségtől

ARCOK KANYE WEST RASSZIZMUS

A kanosszajárást megannyi antiszemita és faji különbözőségen alapuló bicskanyitogató kijelentés előzte meg.

Megannyi antiszemita megnyilvánulása után Ye, vagyis Kanye West december 26-án Instagram-bejegyezésben kért bocsánatot a zsidó közösségtől. Ráadásul tette mindezt héberül.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Ye (@kanyewest) által megosztott bejegyzés

„Őszintén bocsánatot kérek a zsidó közösségtől“ - írta West, hozzátéve, hogy nem állt szándékában „megbántani vagy megalázni bárkit is“.

„Mélységesen sajnálom, ha fájdalmat okoztam“ - szól bejegyzése, melyben biztosított mindenkit, hogy „tanulni fog ebből az esetből, hogy nagyobb érzékenységet és megértést biztosítson“ különböző közösségek iránt. „Elkötelezett vagyok a jóvátétel és az egység előmozdítása mellett.“

Ye az elmúlt hetekben a frissen megjelent Vultures című albumjával, és a lemez címadó dalával rúgott bele az izraelita közösségbe, melynek egyik sora azt bizonyította volna, hogy nem antiszemita: „Hogy lehetnék antiszemita? Hát most b*sztam meg egy zsidó ribancot.“ Egyébként az albumbemutatón is nagyot ment az amerikai rapper, lévén, hogy megfelelő fellépő ruhának a fekete emberek elnyomóinak, a Ku-Klux-Klan tagjainak híres csúcsos csuklyáját vette magára – a jelenleg is működő társaság a múlt században több ezer ártatlan embert félemlítettek és öltek meg az Egyesült Államok területén bőrszínük, hitük és meggyőződésük miatt.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Kanye West, Ty Dolla $ign, Dua Lipa, Idles és Margaret Island a hét megjelenései között Playback Péntek: Kanye West, Ty Dolla $ign, Dua Lipa, Idles és Margaret Island a hét megjelenései között 2024.2.16 20:09

Hogy valóban őszinte megbánás vagy csupán anyagi megfontolás áll a háttérben, nem tudni. De azzal jobb tisztában lenni, hogy az elmúlt években West kinyilatkoztatásai miatt több zsíros szerződéstől, na meg dollármillióktól esett el – arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag beszennyezte saját hírnevét.