2023.5.25 9:39
Olvasási idő 0:50
Masszi-Rigó Csilla

Ajjajj! Rengeteg pénzzel perli Kanye Westet a Gap

DIVAT KANYE WEST

A márka még 2020-ban jelentette be, hogy kollaborál YE-vel, de végül semmi nem lett az együttműködésből.

Nem kevesebb, mint 2 millió dollárra perli a Gap nevű ruhamárka Kanye Westet egy korábbi, sikertelen YEEZY X Gap együttműködés sikertelensége miatt. 

A New York Post híre szerint a Gap azt állítja, hogy Ye „nem jóváhagyott változtatásokat hajtott végre egy Los Angeles-i bérleményen, amelyet a bérbeadó a márkán próbált behajtani”. 

Kanye West még 2020-ban. Forrás Marc Piasecki/GC Images

A történet középpontjában egy bérbeadott, és az állítások szerint Ye által átépített ház, illetve a rapper és a Gap közös együttműködésének meghiúsulása áll. Az épületet bérbeadó Art City Center a Gapet perelte be azért, mert egyik épületükben több kár is keletkezett azt követően, hogy a „bérlő” engedély nélkül építette át a telket. A Gap azt állítja, nem ők a felelősek, a követeléseket pedig Kanye West felé tolja tovább. 

West és a Gap még 2020-ban jelentette be YEEZY Gap együttműködését, de mint sok más együttműködés, ez is tavaly ősszel ért véget, többek között a rapper antiszemita megjegyzései miatt. A perben a Gap azt állítja, hogy azzal, hogy West a Gap részvétele vagy jóváhagyása nélkül végezte el és aztán nem javította ki vagy állította helyre módosításokat, megszegte a stratégiai megállapodást. A hírek szerint a rapper közvetlenül vagy közvetve pedig a Gapben is kárt okozott azzal, hogy a cégnek kellett állnia a helyreállítási költségeket. Kanye West egyelőre nem reagált a perrel kapcsolatos hírekre.