2023.12.25 12:11
Olvasási idő 0:30
Szöllősi Anna

Boldog karácsonyt, vegánok! Érkezik a növényi alapú Nutella

GASZTRO NUTELLA VEGÁN

Jobb ajándékot nem is hozhatna a Jézuska a vegánoknak annál a hírnél, mint hogy a Ferrero regisztrálta a „Nutella Plant Based” védjegyet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor érkezik a vegán Nutella, de ami már biztos, hogy a piedmonti Albában bejegyzett Ferrero december 1-jén benyújtotta a „Nutella Plant Based” (növényi alapú Nutella) védjegyet az olasz szabadalmi hivatalhoz.

A Telex emlékeztetett: amellett, hogy ez jó hír azoknak, akik nem esznek állati eredetű termékeket akár elvi, akár egészségügyi okokból, a Nutella belépése a növényi alapú élelmiszerek világába veszélyt jelent azokra a cégekre világszerte, amik az eddigi piaci rést kihasználva uralták a vegán mogyorókrémek piacát. Az ilyen termékeket Olaszországban körülbelül 680 millió euró, Európában pedig körülbelül 5,8 milliárd euró értékben forgalmazzák.

Pietro Ferrero még 1946 áprilisában hozta forgalomba a Nutella elődjét Pasta Gianduja néven, később a folyékonyabb állagú krémet Supercremára keresztelték át, a Nutella a végső receptet és nevet 1963-ra nyerte el.