2023.12.10 14:46
Olvasási idő 0:24

„Itt mindenki önmaga tud lenni” – Mi az a ballroom és voguing, és hogyan tör be Magyarországra a queer szubkultúra?

VIDEÓ RIPORT VIDEÓ VOGUE

Van, aki Madonnához köti a vogue fogalmát, van, aki már a Paris Is Burning című filmet is látta, vagy a Pose sorozat kapcsán ismerte meg az afroamerikai ballroom szubkultúrát. De te tudtad, hogy Magyarországon is van egy aktív ballroom-közösség?

A Ballroom-kultúra a 20. század végén New Yorkból indult, elsősorban az afroamerikai és latin LMBTQ-embereknek adott teret az önkifejezésre, mára azonban már a világ minden pontján ismerik a vogue kifejezést.

A REFRESHER Magyarország arca, Barka ellátogatott a Turbinába, a "The Dark Matter Ball"-ba, hogy a magyarországi vogue-szcénával beszélgessen: Daniel Moritz-cal, az események szervezőjével, az eseményen fellépő táncosokkal és nézőkkel is.

Ha még többet szeretnél megtudni erről a szubkultúráról, olvasd el ezt a cikkünket is: 

Kiemelt tartalom
Strike a pose! Ballroom-kultúra és vogue – A drag queenek tánca, ami Madonnát is rabul ejtette      Strike a pose! Ballroom-kultúra és vogue – A drag queenek tánca, ami Madonnát is rabul ejtette 2023.7.30 9:36
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!