2023.11.13 10:09
Olvasási idő 0:43
Maier Péter

Egy párizsi plakát inspirálta Azahriah újabb politikai megnyilvánulását

ZENE AZAHRIAH MI HAZÁNK PÁRIZS

"Szó szerint befostam, annyira lesokkolt" – írta a nemzetközi turnén lévő magyar popsztár.

Nemzetközi turnén van Azahriah, korunk legnagyobb magyar popsztárja, aki vasárnap Párizsban adott teltházas koncertet abban a Le Hasard Ludique-ben, amely többek között az idei Pitchfork Music Festivalnak is az egyik helyszíne volt.

Habár az európai kultúrtörténet egyik legfontosabb városában járt, az épületek és croissant-ok helyett egy mozgólépcső mellett elhelyezett plakát ütötte meg az ingerküszöbét, az ugyanis egy tütüben lévő férfit ábrázolt, ami a Chicos Mambo férfi balett-tánccsoport előadását hirdette.

A magyar zenésznek egyből beugrottak az itthoni események, amelyek az úgynevezett gyermekvédelmi törvény körül zajlanak, köztük a könyvek befóliázása, illetve a Nemzeti Múzeum főigazgatójának menesztése, aminek az elérésében tevékeny részt vállalt Dúró Dóra és a Mi Hazánk Mozgalom.

Szó szerint befostam, annyira lesokkolt, hogy ilyen felháborító plakát létezik, most pedig kagás gatyóval kell megnéznem az Eiffel-tornyot

– írta Azahriah, ironikusan megköszönve az Insta-sztoriban megjelölt Mi Hazánk Mozgalomnak, hogy Magyarországon ez nem fordulhat elő.

Azahriah meghökkentőt látott Párizsban Forrás Paulsonati / Instagram

Azahriah találkozásai a nyugati kultúra „felháborító“ liberalizmusával itt még nem ér véget: Bécs, Prága, Varsó, Berlin, Köln, Manchester, London és Párizs (kronológiai sorrendben) után november 15-én Münchenben adja az európai turnéja utolsó koncertjét, aztán indulhat a készülődés a májusi stadionos triplára