2023.11.2 9:04
Olvasási idő 0:38
Szécsi Krisztián

Dúró Dóra pórul járt: beoltotta a Nemzeti Múzeum igazgatója, mégis látogathatják 18 év alattiak a World Press Photo kiállítást

TÁRSADALOM DÚRÓ DÓRA KÖZÉLET MAGYAR NEMZETI MÚZEUM MAGYARORSZÁG POLITIKA WORLD PRESS KIÁLLÍTÁS

A World Press Photo kiállítás vasárnapig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Néhány napja a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra megint nagyot ment a közéletben, csak most könyvdarálás helyett a kultúráért és innovációért felelős minisztertől kérvényezte, tiltsa be a World Press Kiállítás látogatását a 18 éven aluli érdeklődőknek. Az indoklás: LMBTQ-propaganda.

Kiemelt tartalom
A Mi Hazánk Mozgalom elintézte, hogy 18 év alattiak ne látogathassák a World Press Fotókiállítást A Mi Hazánk Mozgalom elintézte, hogy 18 év alattiak ne látogathassák a World Press Fotókiállítást 2023.10.28 10:55

A politikus megkönnyebbüléssel fogadta, hogy Csák János kulturális és innovációs miniszter a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón, azaz hogy 18 év alattiak számára ne lehessen látogatható a kiállítás. Csakhogy mint kiderült, a Magyar Nemzeti Múzeum nem tudja jogerősen végrehajtani ezt a szigorítást, hiszen nem kérhetnek senkitől a beléptetésnél személyazonosító igazolványt, derült ki az múzeum AFP-nek küldött tájékoztatásából.

Kiemelt tartalom
Ki az a Vlagyimir Putyin? Ki az a Vlagyimir Putyin? 2024.4.14 9:54

Az eset egyébként olyan nagy társadalmi visszhangot vert, hogy az elmúlt napokban kígyózó sorok álltak az intézmény bejáratánál. A hatalmas érdeklődés mellett a múzeum igazgatója sem mehetett el szó nélkül, aki külön Facebook-posztban köszönte meg Dúró Dórának az ingyen reklámot. Így november 5-ig bárki megtekintheti a saját két szemével, mi is verte ki ennyire Dúró Dóránál a biztosítékot.