2023.10.28 10:55
Olvasási idő 0:43
Masszi-Rigó Csilla

A Mi Hazánk Mozgalom elintézte, hogy 18 év alattiak ne látogathassák a World Press Fotókiállítást

KULTÚRA GYERMEKVÉDELMI TÖRVÉNY KIÁLLÍTÁS LMBTQ POLITIKA

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra kérvényezte a korlátozást.

„A Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt. Erről Csák János illetékes miniszter tájékoztatta a Mi Hazánkat, megállapítva a törvénysértést” – írja közleményében Dúró Dóra elnökhelyettes, aki nemrégiben a kultúráért és innovációért felelős minisztertől kérvényezte, tiltsa be a World Press Kiállítás látogatását a 18 éven aluli érdeklődőknek. 

A Mi Hazánk politikusa törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák Jánostól „a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt, azon ugyanis a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az 'LMBTQ+ kisebbség elleni erőszakot', illetve a 'meleg idősotthont' ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat.”

Dúró közleménye szerint megkeresésére Csák János „a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón, így a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, és 18 év alattiak számára ezentúl nem értékesít jegyet”.

Kiemelt tartalom
Boldog évfordulót Magyarországnak! – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, mi történt az elmúlt két évtizedben? Boldog évfordulót Magyarországnak! – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, mi történt az elmúlt két évtizedben? 2 nappal ezelőtt

A nem mellesleg minden évben nagy érdeklődést kiváltó World Press Fotókiállítás november 5-ig látogatható, Dúró Dóra korábbi könyvdarálós akciója után pedig nem kizárt, hogy a tárlatra még többen lesznek kíváncsiak.