2023.7.14 15:53
Olvasási idő 0:35
Maier Péter

Hatékony módszer befóliázni könyveket? 📙 (AZ LMBTQ-TARTALMAKRÓL KÉRDEZTÜNK TITEKET) - A Te Hangod

VIDEÓ LMBTQ

Hatékony módszer az LMBTQ-könyvek befóliázása? Mit gondoltok a gyermekvédelminek nevezett törvényről? Összefügg a szexuális orientációd azzal, amit gyerekként olvasol? A Pride hetében kimentünk az utcára, és megkérdeztünk titeket az a témában.

Nagyjából két éve fogadta el a kormány a gyermekvédelminek nevezett törvényjavaslatot, amelyet az ellenzéki nyilvánosságban inkább melegellenes kifejezéssel illettek. Most, 2023-ban újra fellángolt a téma, ugyanis, ahogy mi is beszámoltunk róla, a Libriben fóliába csomagolták azokat a könyveket, amelyekben LMBTQ-karakter szerepel, hogy azokat ne tudja bárki lapozgatni. A Libri azóta hivatalosan is megerősítette, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt hozták ezt a döntést.

Az ügy folytatásában tizenkétmillió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Líra Kereskedelmi Kft.-vel szemben a Sára Botond vezette Fővárosi Kormányhivatal a Heartstopper - Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című kiadványok forgalmazási körülményei miatt.

Kíváncsiak voltunk, ti mit gondoltok a témáról, úgyhogy kimentünk az utcára, hogy megkérdezzünk titeket, mennyire tartjátok ezt hatékony megoldásnak, és mi a véleményetek magáról a törvényről.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, Instagramon, YouTube-on és a Facebookon is!