2023.11.16 17:47
Olvasási idő 3:44
Krajnyák Petra

Kanos kecskefüves szexpor, ózonos végbéltisztítás és szempárna – Ezek Gwyneth Paltrow márkájának legbizarrabb wellnesstermékei

ÉLETMÓD ÉLETMÓD FITNESZ GWYNETH PALTROW

Az idén 15 éves Goop messze kiemelkedik a 2025-re várhatóan 8,5 trillió dollárt érő wellnessiparból. Gwyneth Paltrow márkájának ijesztően széles választékából válogattunk össze néhány nem mindennapi darabot.

A Föld átlagos középhőmérsékletével párhuzamosan nő a wellnessipar értéke, amely 2025-re várhatóan eléri a 8,5 trillió dollárt, nagyjából 2480 trillió forintot. Kenhető, ehető, iható, felszívható, nyalható csodatermékek végtelen skáláját vonultatják fel gombaspórákat megszégyenítő gyorsasággal gyarapodó vállalatok.

A felfoghatatlan értékű iparág epicentrumában foglal helyet a 2008-ban Gwyneth Paltrow által alapított Goop, amely vaginagőzölési tippektől kezdve a vagina illatú gyertyákig megannyi örök fiatalságot ígérő termékkel és tanáccsal árasztotta el a világot. Nyomdokában ott lihegnek a trónkövetelők, de a nagy jólétben betöltött státusza továbbra is megingathatatlan.

This smells like my vagina Forrás Goop

Cikkünkben döntően az idén 15 éves Goop kínálatából szemezgettünk érdekesebbnél érdekesebb wellnesstermékeket és életmódtippeket, a diverzitás jegyében azonban néhány különdíjas is helyet kapott az összeállításunkban.

Harc a halhatatlanságért Gwynethtel

Gwyneth Paltrow az örök szépség és testi-lelki egészség primadonnája, enciklopédiákat tölthetne meg kreatív, felső tízezernek dedikált vívmányaival. Elmondása szerint piacra kerülésük előtt a kínált termékek mindegyikét maga teszteli. Magát a márka kísérleti nyulának nevezte a The Art of Being Well podcastben, ahol tapasztalatait is megosztotta a rektális ózonterápiáról. A wellnessipar Marie Curie-je szerint az oxigén ezen formája a végbélbe lőve fejti ki igazán áldásos hatását. A 19. század óta használt fertőtlenítő altáji tisztítószerként való használatától azonban óva intenek a hatóságok.

Kiemelt tartalom
Az ősi fitneszvita: reggel vagy este jobb edzeni? Az ősi fitneszvita: reggel vagy este jobb edzeni? 2024.4.12 17:32

A multitasking királynője a Harper's Bazaar Food Diaries: Bite Size egyik epizódjában elárulta, hogy minden reggelt függönyszéthúzással egybekötött organikus kókuszolajos szájöblítéssel kezd. A biztos hatásért 20 perccel később a nap első sugaraiban fürdőzve kapargatja nyelvét az üde leheletért. 

Füstöljük ki a negatív energiákat melltartóégetéssel! 

A manipediestek ideje lejárt, beköszöntött a baráti máglyarakás kora, nesze neked levegővédelem. 2017-ben a Goop csapata energiatisztító, mindent látó, zsályával övezett útra lépett, az intim helyeken lappangó tiszta rezgések begerjesztése érdekében. Segítségükre Suzannah Galland életviteli tanácsadó sietett, aki szerint a fehérneműk magukban hordozhatják szerelmi múltunk negatív energiáit, melyek elűzésére melltartóégető rituálét javasolt. 

A tüntetők egy szemetesládát töltenek meg a "női kínzás" tárgyaival, például sminkkel, női magazinokkal és női ruhákkal. © Alix Kates Shulman Forrás Alix Kates Shulman/Wayne State University

Roppant egyszerűnek hangzik keresni egy biztonságos tűzrakóhelyet, ahol elengedést segítő szavakat mormolva egyenként égethetjük el a múlt mocskával szennyezett fehérneműinket, majd feszülten figyelhetjük, ahogy a lángok martalékává váló textíliák felszabadítják a pozitív energiákat. Azonban mielőtt exeid iránt táplált ellenszenvedtől vezérelve tüzet raknál a felszedett parkettából a kietlen Hortobágyon, lehet érdemesebb lenne először a barátaiddal kivesézned a kínzó emlékeket.

Szexpor, kanos kecskefű és kozmikus kakaó

Bár a Goop is előrukkolt mindenféle hormonális egyensúlyt, libidót, tudatot és aurát módosító csodaporral, a Moon Juice-ban kihívójára akadt a tradicionális kínai gyógyászatban több évezrede alkalmazott gyógynövények luxusértékesítésében. Bár a csokoládét erős afrodiziákumnak tartják, a Sex Dust – vagyis Szexpor – névre hallgató természetes ajzószer csupán nyomokban tartalmaz kakaóport. Eddig nem nagyon különbözne a Nesquick italporoktól, ha nem tartalmazna vadon termesztett shilajit, organikus scgisandrát, shatavarit és epimediumot, más néven kanos kecskefüvet. 

A Sex Dust. Forrás Moon Juice

Ha nem győzött meg az egészséges termékenységet, férfiasságot, kreativitást és libidónövelést támogató szexpor, talán kedvedre való lesz a BrainDust. A kizárólag organikus süngomba (oroszlánsörény), macagyökér, astragalus-gyökér, rhodiola gyökér, ashwagandha gyökér, ginkgo biloba levél és stevia kivonat egyvelege idegvédelmet, éberséget és fokozott koncentrációt ígér.

Kortyolgasd az áldást! Forrás Moon Juice

Idegsebészeknek és természettudományos Nobel-díjra pályázóknak ideális, talán megfizethető is.

Hangulatmódosító matricák

Újabb Goop által promózott kreálmány, melyet mintha csak az általános iskolai matricagyűjtögetés iránti nosztalgia inspirált volna, bár a Hello Kitty-matricákról valószínűleg nem tervez kiadni a NASA átverést leleplező nyilatkozatot. A 2017-ben megjelent Body Vibes tapaszok az agytrösztök szerint újra egyensúlyba hozzák a testünk energiafrekvenciáit, melyeket a mindennapi stressz és a szorongás felboríthat. Az ideális frekvenciára programozott matricák állítólag ugyanabból a szénszármazékból készültek, amelyet a NASA az űrruhák kibélelésére használ, hogy viselés közben nyomon követhessék az űrhajósok életfunkcióit. 

Kozmikus egyensúlyt ígérő matricák, mindössze 60 dollárért hoznak áldást az életedbe. Forrás Body Vibes

Nos, a NASA feladta a leckét a szépségipar önjelölt Elon Muskjainak, amikor közölték, hogy nem használnak semmilyen vezető szénanyagot az űrruhák bélelésére.

Sweet dreams are made of these?

A szépítő alvást új szintre emelheti az Ostrichpillow szempárnája, mely képes elszakítani a külvilágtól egyedi csavart kialakításával. Nemcsak kényelmes, teljes sötétség hullik látóterünkre, tehát ideális azoknak, akik újraélnék a szinusz-koszinusz függvényeket taglaló matematikaórák hangulatát. Az ergonomikus kialakításnak hála kiválóan illeszkedik a legtöbb fejformához, hordozható, így tökéletes választás például azoknak, akik nem akarnak szembesülni a tömegközlekedési eszközökön burjánzó gombaspórákkal.

Az Ostrichpillow véget nem érő hurok szempárnája. Forrás ostrichpillow

Psychic Vampire Repellent Spray

Úgy tűnik, a mentális és testi jólét szószólói nem hallottak még a kikövetés vagy a letiltás fogalmakról, se a kapcsolatokat lezáró beszélgetésekről, ha egyszerűbbnek látták piacra dobni az energiavámpírokat hárító permetet, melyet sem belélegezni, sem fogyasztani nem ajánlott. A szonikusan hangolt (talán épp emiatt nem ajánlott belélegezni?) drágakőelixír a fej köré fújandó, hogy megvédje auránkat, és potenciálisan megkárosítsa a légutunkat. A Psychic Vampire RepellentSpray potom 30 dollárért, 10 630 forintért szabadít meg minket a pszichikai vámpíroktól és a rossz hangulattól – legalábbis ezzel próbálják eladni. 

Az energiavámpír riasztó spray. Forrás X/@vukosi

A rózsakvarcot tojó tyúk

A rózsakvarc aktiválja a szívet és az összes benne lakozó érzelmet: szerelmet, pozitivitást, szeretetet, romantikát – állítja Gwyneth Paltrow szépségguruja, Shiva Rose, aki szerint a méh egy szent hely, a női intuíció és bölcsesség forrása. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy havonta minimum egy garantált gyötrelemé is. Az 55 dolláros pingponglabda méretű jónitojás az intim szentélybe helyezve erősíti a női energiákat és az eredeti koncepció szerint megakadályozhatja a méh megereszkedését, szabályozhatja a menstruációt, kiegyensúlyozhatja a hormonszintet és megelőzheti az inkontinenciát. Mindezek egyike sem bizonyult igaznak, így félrevezető marketingért a vállalatot 145 ezer dollárra (51,5 millió forint) bírságolták meg.

Rózsakvarc jóni tojás a vagina egészségéért. Forrás espiritusanto

A Goop ennek ellenére frissített ismertetővel ellátva, de továbbra is árusítja a tojásokat. Azonban a színésznő nem ismerte el az orvosok állítását, miszerint a jónitojások toxikus sokk szindrómát okozhatnak. Ehhez képest a vizesüveg, mely a magasabb frekvenciájú hidratáltságot egy szerény rózsakvarc oszloppal biztosítja, egészen biztonságos beruházásnak tűnik. 

A kristályok az emberek mindennapi életében művészeti alkotásként is használható eszközök: obszidián vizes palackok, ametiszt szívószálak és rózsakvarc meditációs kövek. Forrás Glacce

Méhcsípés-terápia

Lady Goop nem csak a beöntés áldásos hatásairól zengett ódákat, 2016-ban a méhcsípés-terápiát promózta, azonban 2018-ban kiderült, hogy a szépségért nem csak szenvedni lehet, egy nő ugyanis belehalt a kezelésbe. 

Forrás Quora
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!