2023.9.12 15:24
Olvasási idő 0:34
Masszi-Rigó Csilla

Milyen lenne a Trónok harca mexikói szappanoperaként? Hát ilyen!

FILMEK + SOROZATOK AI MESTERSÉGES INTELLIGENCIA TRÓNOK HARCA/SÁRKÁNYOK HÁZA

Havas Jon latin szeretőként, Tyrion Lannister pedig maffiavezérként térne vissza a képernyőre, már ha mindez a mesterséges intelligencián múlna.

Az elmúlt évtized legnézettebb fantasysorozatának forgatókönyve rengeteg dél-amerikai szappanoperába illő elemet rejt: szerelmes fiatalok, akiket titkon vérkötelék fűz össze, egymással háborúzó családok és látványos leszámolások garmadája színesíti George R. R. Martin (befejezetlen) történetét. Miért is lenne hát meglepő, ha a széria főszereplői egyszer csak a napsütötte Mexikóban kelnének életre?

A mexikói Trónok harca márpedig elkészült, a WhiskyAI, a Midjourney és az Elevenlabs segítségével, 4:3-as arányban alkotta meg a telenovella bemutatóját, az eredeti színészek alapján generált karakterek pedig még néhány hozzájuk illő mondatot is eltátognak. A kicsivel több mint másfél perces videóban Daenerys és John Snow gyermeke ugyan sosem születik meg, a sárkányok anyja véres bosszút áll Cersei Lannisteren.

A spanyolajkú Tyrion mellett feltűnik még Margaery Tyrell és testvére, Loras is, Jaime Lannister szöveg nélkül ugyan, de csábosan pislogva látható testvére szeretőjeként, egy-egy pillanatra pedig Arya Stark, Bran Stark, Sam Tully és Hodor is megjelenik a képernyőn.