2023.9.5 16:42
Olvasási idő 2:32
Kovács M. Dávid

Kim Kardashian és Kanye West házassága véget ért, de az ügyvédeik kitálaltak – ezek az HBO Max szeptemberi újdonságai

Kim Kardashian és Kanye West házassága véget ért, de az ügyvédeik kitálaltak – ezek az HBO Max szeptemberi újdonságai
Forrás Rich Fury / VF20 / Getty Images
FILMEK + SOROZATOK FILMEK HAT HÉT HBO KANYE WEST KIM KARDASHIAN MAGYAR FILM SOROZATOK STREAMING TOM HANKS

Két különleges magyar film, a "Hat hét" és "Az almafa virága", mellett a goromba Tom Hanksszel, az "Üvöltő szelek" szerzőjének románcával, a Twisted Metal-játékok sorozatváltozatával és egy súlyos BBC-thrillerrel bővül szeptemberben az HBO Max kínálata.

Twisted Metal

A Last of Us elképesztő sikere után sem állt meg az élet a Sonynál: közel harminc évvel az első Twisted Metal-játék megjelenése után ezúttal a kultikus PlayStation-játéksorozatból készült szériának örülhetnek a gamerek. A tízrészes Twisted Metal-évadban a sorozat főszereplőjét, John Doe-t az Amerika Kapitány- és a Bosszúállók-filmek Sólyomját megtestesítő Anthony Mackie alakítja, aki egy társat is kap a Short Term 12-ből és a Brooklyn 99-ból ismert Stephanie Beatriz személyében. (Premier: szeptember 6.)

Emily

Frances O'Connor a rendezői debütjében Emily Brontë angol költőnő és regényíró életét gyúrja filmmé, akinek egyetlen regénye, az Üvöltő szelek nemcsak az angol irodalom egyik klasszikusa, de sokak szerint az első modern angol regény is egyben. A torontói filmfesztiválon bemutatkozó alkotás főszerepét a Sex Educationben és a Barbie-filmben egyaránt felbukkanó Emma Mackey kapta. Az Emily története némileg elrugaszkodik a valóságtól, és egy fiktív románcra épül, a végeredmény pedig – a kritikusok szerint – egy kifejezetten jól sikerült kosztümös dráma. (Premier: szeptember 7.)

Az almafa virága

Az idei Valentin-napra időzített mozibemutató után immár otthon is streamelhetjük Az almafa virága című magyar romantikus filmet, amely egyszerre idézi meg a hetvenes évek Budapestjének hangulatát, valamint repít el az akkori és a mai Vietnámba. Szűcs Dóra filmje az első olyan koprodukció, amely a két ország között jött létre. A jelenkori történet főszereplője, Nari Nguyen születésétől kezdve Budapesten él, a mozinézők először a Drakulics elvtárs című filmben láthatták. A hetvenes évek történetszálának főszereplői Dzhuliya Lam, aki belsőépítészként és modellként dolgozik, valamint Sütő András, aki többek között a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott Viharsarok főszereplőjeként ismert. (Premier: szeptember 7.)

Farkas

„A Farkas igazán ijesztő, és messze a legmegrázóbb dolog, amit az elmúlt évek során végig kellett néznem“ – írta pár héttel ezelőtt az Independent szerzője, Sean O'Grady a BBC új thrillersorozatáról. A hatrészes miniszéria Mo Hayder (eredeti nevén: Beatrice Clare Dunkel) brit írónő Jack Caffery-sorozatának könyvein alapul, és egy elszigetelten élő család történetét meséli el, amelynek otthonában egy nap megjelenik egy pszichopata, az ott élők pedig az ő kegyetlen játékának áldozatává válnak. (Premier: szeptember 14.)

Kim vs Kanye: A válás

Alig egy hónappal azután, hogy a Netflix bemutatta a Johnny Depp és Amber Heard jogi hercehurcájáról szóló dokumentumfilm-sorozatát (Depp kontra Heard), az HBO egy kétrészes dokufilmmel járul hozzá a sztárpárok botrányainak bemutatásához, amely Kim Kardashian és Kanye West (Ye) válását mutatja be. Érdemes tudni: a két fél semmilyen formában nem vett részt a produkcióban, helyettük az ügyvédeik és a barátaik nyilatkoznak a filmben. Az alkotók szándéka egyébként az volt, hogy mindkét oldal egyformán képviseltesse magát a dokumentumfilmben. (Premier: szeptember 19.)

Hat hét

„Mellbevágó és felkavaró, de akkor is látnod kell“ – írtuk a mozikba kerülését követően Szakonyi Noémi és Vincze Máté Hat hét című filmjéről, amely az év egyik legfontosabb, legtöbbet emlegetett magyar filmalkotása lett, miközben több külföldi fesztivál díját is elhozta. A felkavaróan erős filmben egy várandós tinédzser úgy határoz, hogy nyílt örökbeadással egy ismeretlen pár gondjaira bízza a születendő gyermekét, a szülés utáni érzelmi hullámvasútra azonban nincs felkészülve. A Hat hét sikerei nyomán a főszereplőt alakító Román Katalint a Refresher is elcsípte egy interjúra, ezt ebben a cikkünkben nézhetitek, illetve olvashatjátok. (Premier: szeptember 23.)

Az ember, akit Ottónak hívnak

2023 januárjában egyik pillanatról a másikra lepték el Budapest utcáit a mogorván grimaszoló Tom Hanks plakátjai, aki egy megkeseredett özvegyet alakít Marc Forster Az ember, akit Ottónak hívnak című filmjében. Ha az előzetes közben esetleg déjà vu-d támad, az nem véletlen, hiszen a film egy néhány évvel ezelőtti – annak idején nálunk is vetített – svéd klasszikus, Az ember, akit Ovének hívnak hollywoodi újragondolása. (Premier: szeptember 24.)

Ez a cikk csupán egy válogatás az HBO Max kapuban álló premierjei közül, az említettek mellett további filmek és sorozatévadok is érkeznek a streamingplatformra, további részletek a szolgáltatás felületén.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!