2023.8.25 9:09
Olvasási idő 1:18
Kovács M. Dávid

Újra felzúgott a "mocskos Fidesz" Krúbi koncertjén, közben egy kormánypárti megmondóember a skandáló fiataloknak üzent

ZENE BALATON DIÁKTÜNTETÉS FESZTIVÁL KRÚBI

A kormánykritikus előadó a Strand fesztiválon is megcsókolta a magyar miniszterelnök mását, amitől ismét kormányváltó hangulatba jött a közönség. Gajdics Ottó viszont óva inti a fiatalokat az ilyen üzenetek skandálásától.

A debreceni Campuson, majd a Szigeten adott bulija után Krúbi Strand fesztiválos fellépése alatt is felzúgott a „mocskos Fidesz“, derül ki az Index tudósításából.

Krúbi Forrás Krúbi / Facebook

A kormánykritikus előadó Zamárdiba is azzal a műsorral érkezett, amelyet korábban a Budapest Parkban is láthatott a közönség. A koncert fináléjában ezúttal is előkerült az előző fellépésekről már ismert Orbán Viktor-bábu, amit Krúbi újfent szájon csókolt.

A portál helyszíni beszámolója szerint a főleg fiatalokból álló tömeg ezen a koncerten is bevetette a tüntetések egyik jól bevált szállóigéjét, a Strand fesztivál nagyszínpadja előtt bulizók együtt skandálták, hogy „mocskos Fidesz“, amit Krúbi ezúttal sem kommentált a fellépés alatt.

Az eset különösen azért pikáns, mert a Fidesz épp a Strand fesztivál helyszínétől nem messze, Tihanyban tartja egyik fontos nyári eseményét – Tusványos mellett –, a Tranzit fesztivált, amelyen a magyar miniszterelnök is részt vesz, sőt, a kormánypárti Origo szerint fontos beszéddel készül a jelenlévőknek.

A Strand fesztiválos skandálásról videó is készült:

Gajdics Ottó üzent a mocskos Fideszt kiabáló fiataloknak

Közben Gajdics Ottó fideszes véleményvezér Szerény segédlet diáktüntetőknek címmel írt publicisztikát a Magyar Nemzetbe, amelyben azt írja, hogy sem a közelmúltban számtalanszor hallott rigmus kiabálása, sem Pankotai Lili jelenléte nem tesz jót az oktatás jövőjéért kiálló mozgalomnak.

Utolsó akciótok a vakáció előtt a Kossuth téren több volt, mint szánalmas. Nem a jövőtök olvadt ott el az esőben, hanem a támogatottságotok. A kordonbontásokon való részvételetek a karmelitánál az én szolidaritásom utolsó morzsáit is felemésztették, és higgyétek el, hozzám hasonlóan gondolkodnak még pár millióan ebben az országban.

Gajdics valamivel később aztán így folytatja: „A mocskos Fidesz skandálása kiöli a cukiságot a mozgalomból, és láthatóvá válik a végiggondolt gondolat fájó hiánya. Bizony, a bánat se érti, mit is akartok tulajdonképpen, és azt miért éppen úgy akarjátok elérni, hogy vonulgattok az utcán.“

Kiemelt tartalom
Ahogy elkezdődik a tanév, visszatérnek a diáktüntetések is Ahogy elkezdődik a tanév, visszatérnek a diáktüntetések is 2023.8.23 8:29

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a tanév kezdetével újraindulnak a diáktüntetések az országban: szeptember első napján Országos Tanévnyitóval, szeptember 15-én nagy budapesti tüntetéssel, szeptember 22-én pedig országszerte több városban demonstrációkkal készülnek a diák- és tanárszervezetek.

És most akkor: