2023.8.26 8:48
Olvasási idő 2:11
Szöllősi Anna

5 kozmetikum és smink, amiből a low budget változat is ugyanolyan jó lehet

5 kozmetikum és smink, amiből a low budget változat is ugyanolyan jó lehet
Forrás GettyImages / Eva-Katalin
DIVAT ARCÁPOLÁS LOW BUDGET SMINK

Tisztító gél többezer forintért? Korrektor öt számjegyű összegért? A kozmetikumok szerelmesei talán szívesen adnak ki egy kisebb vagyont a jó minőségű termékekért, de itt is tökéletesen helytálló a mondás, hogy nem minden arany, ami fénylik.

Az ár nem mindig határozza meg a minőséget; az olcsóbb kozmetikumok vagy sminkek nem feltétlen rosszabbak, mint a szuperluxyk, simán lehet, hogy csak a brandet vagy a marketinget fizeti meg az ember. Ha nem tudsz vagy akarsz kemény pénzeket kiadni az alapvető kozmetikai termékekre, nem is kell, mert sok terméket beszerezhetsz a drogériákban néhány száz vagy ezer forintért, és még elégedett is leszel vele. A szlovák REFRESHER megkérdezte a szépségiparban utazó helyi influenszerek krémjét, hogy ő nekik mi vált be bőr- és hajápolás, illetve a sminkek terén. 

1. Tisztítógél

Tisztítógél egy kisebb vagyonért? Lucia Drew Roberts szerint teljesen felesleges. A kérdésre, hogy szerinte a skincare rutin melyik fázisán érdemes leginkább spórolni, az arc tisztítását mondta. 

„Mivel egy olyan termékről van szó, amit úgyis lemosol, szerintem nincs értelme sok pénzt fizetni érte, mert a nagy része úgyis a lefolyóba kerül. A lényeg az, hogy a textúra passzoljon a bőrödhöz, és ne okozzon irritációt“ – mondja. Kedvence az egyébként magyar Geek & Gorgeous márka Jelly Joker terméke. 

Forrás GettyImages / Scott Kleinman

Soňa Ceylan sem ajánlja a drága tisztító zseléket: „Használtam már drágább terméket is, de ami a hatást illeti, sok különbséget nem vettem észre“ – magyarázta, hozzátéve: azt javasolja, hogy nyúljunk a koreai márkákhoz, amik gyakran kevesebb mint két dollárért kínálnak termékeket. Arról, hogy hogyan hódította meg a világot a koreai szépségipar olcsó és kiváló minőségű termékeivel, ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Kiemelt tartalom
Így hódította meg a világot a K Beauty – Minden, amit tudnod kell a koreai szépségiparról Így hódította meg a világot a K Beauty – Minden, amit tudnod kell a koreai szépségiparról 2023.8.12 9:55

2. Transzparens arcpúder

Soňa elmondta: nem fizetne többet öt eurónál a mattító hatású, transzparens púderért sem. Az ő személyes kedvence a Catrice termékei – a márka egyébként a közösségi média platformjaira is betört a jó ár-érték arányú kínálata miatt. 

Forrás GettyImages / OLGA Zhukovskaya

3. Samponok és balzsamok

Som Fipah biokémikus szerint ma már jó minőségű sampont és balzsamot lehet kapni néhány euróért is, és hozzátette, hogy bár vannak speciális igényű hajak (például, ha valaki a CGM rutint követi), a kíméletesebb, jó hajápoló termékeknél is igaz: nem kell, hogy rámenjen a gatyánk.  

Forrás GettyImages / AleksandarGeorgiev

Ma már hatékony készítmények állnak rendelkezésünkre, egy jó sampon vagy kondicionálót megalkotni nem atomfizika. Keresgélni kell és kísérletezni, de nemcsak a drágább termékeknek kell esélyt adni. 
 

– mondta, és kiemelte a DM saját márkás cuccait, a Balea ultraérzékeny termékcsaládját, ami illatanyagmentes, és öt euró alatt hozzá tudunk jutni. 

Kiemelt tartalom
Göndör vagy hullámos? Ezeket a termékeket szerezd be, ha fénylő, bongyor loknikra vágysz Göndör vagy hullámos? Ezeket a termékeket szerezd be, ha fénylő, bongyor loknikra vágysz 2023.3.28 16:04

4. Ajakbalzsam

Az elmúlt években virálissá váltak a méregdrága ajakápolók a közösségi médiában, az ENVY és a SIPMPL Therapy márkák alapítója, Natália Selveková azonban nem dőlt be nekik, és továbbra is hűséges a filléres Carmexhez, ami egyszerű vazelint tartalmaz. A kozmetikai vazelin biztonságos, és segít megvédeni a száraz bőrt, regenerálja és puhítja az ajkakat, emellett sokáig tart. A bőrgyógyászok szerint az arcon, vagy más száraz bőrfelületen is ajánlott lehet használni. 

Forrás GettyImages / Henry Arden

5. Szem alatti korrektor

Selveková a különféle luxusmárkás korrektorok kipróbálása után rendszerint visszatér a drogériás változathoz, pontosabban a Catrice márkájú True Skin korrektorhoz.

„Olcsó, de kiváló. Lehet, hogy nincs benne kondicionáló összetevő, de jól fed, és tartós“ – mondja.

Forrás GettyImages / VladimirFLoyd

A TikTokon egyébként nagyot mentek a Maybelline és az e.l.f. Cosmetics termékei is, amik tíz euró alatt, teljesen megfizethető áron kínálnak jó minőségű termékeket.  

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!