2023.8.4 9:23
Olvasási idő 0:36
Kovács M. Dávid

Két magyar produkciót is beválogattak Európa legnagyobb világzenei ígéretei közé

ZENE DEVA ERDŐFŰ MAGYAR ZENE UPBEAT VILÁGZENE

Deva és az Erdőfű zenekar is esélyessé vált az Upbeat zenei platform Best New Talent Díjára, amely mindkét produkciónak komoly kezdőlökést adhat a nemzetközi karrier beindításához.

Két magyar előadó is szerepel a kiválasztott tíz előadó között, akik megkaphatják az Upbeat zenei platform Best New Talent Díját szeptemberben.

A szakmai zsűri csaknem száz produkció közül választotta ki a legjobbakat. Magyarországot Deva és az Erdőfű zenekar képviseli az európai feltörekvő világzenei tehetségek csapatában.

Az Upbeat mentorálással, fellépési és szakmai lehetőségekkel támogatja a zenekarokat. A nyertes szerepelhet a Blogothéque népszerű videósorozatában, a Take Away Show-ban, illetve felléphet a szkopjei PIN showcase fesztiválon is.

Az európai showcase fesztiválokat összefogó Upbeat a fősodortól eltérő, saját nyelven előadó és saját kulturális gyökerekből táplálkozó előadókat támogatja. A kivételes megjelenési lehetőségekkel járó díj odaítéléséről a közönség dönt.

 Az Upbeat – a Hangvető vezetésével – a Kreatív Európa program által támogatott első olyan projekt, amelyet magyar cég koordinál. A projekt küldetése, hogy a világzenei piac feltörekvő tehetségeit támogassa. A 2022 augusztusában elindított projektben 14 európai fesztivál vesz részt, köztük a Tallinn Music Week, a Budapest Ritmo és a WOMEX.