2023.7.28 8:57
Olvasási idő 0:54
Kovács M. Dávid

Múzeumba került a ferencvárosi pad, de hamarosan ismét költözik

KULTÚRA BUDAPEST LMBTQ MÚZEUM

Az elmúlt hetek turbulens eseményei nyomán kiállítási tárggyá nemesedett a Tompa utca hányatott sorsú padja, amely mostantól a Károly körúti Meme Múzeumban lesz látható, de még az ősszel innen is továbbviszik.

Hivatalosan is a budapesti Meme Múzeum tulajdonába került az a ferencvárosi pad, amelynek sorsa az elmúlt hetekben az egész országot lázban tartotta, derül ki az Rtl.hu riportjából.

Sokat látott pad Ferencvárosban Forrás 24.hu

A hányatott sorsú köztéri ülőalkalmatosság most éppen piros-fehér-zöld színű, de ez nem fog így maradni: a múzeumtulajdonos, az S. Oszkár, egyetemista mémoldalt igazgató és gondozó Heller Z. Péter azt tervezi, hogy a Pad turbulens históriájának minden egyes színét megjeleníti majd a végső dizájnon. Vagyis egy pár centis rész szivárványos lesz, egy pár centis barna, egy pár centis zöld-fehér, egy sávon a PNG kiterjesztésű képek szürke-fehér kockás mintáját viseli majd, illetve a „Nyitott, szabad, boldog” felirat is ismét rá fog kerülni.

Kiemelt tartalom
Elvitték a többször átmázolt padot Ferencvárosból, egy kis időre biztosan szünetel a festékháború Elvitték a többször átmázolt padot Ferencvárosból, egy kis időre biztosan szünetel a festékháború 2023.7.14 16:08

A Károly körúti múzeum tavaly nyáron nyitott a Kutyapárt kampánypénztékozló alapjától kapott kétmillió forintból, és a többször átmázolt, Tompa utcai köztéri bútor is a Kétfarkúaknak köszönhetően lett az internetkultúrával foglalkozó tárlat része: a párt társelnöke, a Ferencvárosban alpolgármesterként dolgozó Döme Zsuzsanna meglátta a múzeumtulajdonos humoros posztját arról, hogy szívesen kiállítaná a padot a mémmúzeumban, majd közbenjárt az ügyben.

Kiemelt tartalom
Parkoló 'oló' nélkül: közösségi tér nyílik a budapesti Városháza udvarán Parkoló 'oló' nélkül: közösségi tér nyílik a budapesti Városháza udvarán 2 nappal ezelőtt

A Meme Múzeum jelenleg mintegy 70 négyzetméteren üzemel a Károly körút 10-es szám alatt álló épület első emeletén, hamarosan azonban új helyre költözik: a ferencvárosi pad a többi kiállított darabbal októbertől a Harminckettesek tere közelében kap majd új otthont, ahol immár 300 négyzetméteren nyújtózhat el a tárlat. A pad a Károly körúti kiállítótérben egy öngyilkosságra készülő Pepe helyét vette át, közvetlenül Nyan Cat szomszédságában.