2023.7.14 16:08
Olvasási idő 0:43
Kovács M. Dávid

Elvitték a többször átmázolt padot Ferencvárosból, egy kis időre biztosan szünetel a festékháború

KÖZÉLET BARANYI KRISZTINA BUDAPEST FERENCVÁROS LMBTQ

A sok festékréteg miatt egy csiszolás mindenképpen ráfér az ország jelenleg leghíresebb padjára. Később új festéssel kerülhet vissza az eredeti helyére.

A IX. kerület önkormányzati cégének munkásai péntek délután elszállították korábbi helyéről azt a padot, amelynek sorsa immár egy egész országot tart lázban.

A 444 cikke szerint Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina azt közölte, hogy a többszöri újrafestés miatt a pad megsérült, ezért először rendbe hozzák, majd a pénteken meghirdetett pályázat győztesének kérése szerint újrafestik.

Az újrafestés után a pad vissza fog kerülni korábbi helyére, a ferencvárosi Tompa Mihály utcába.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, Baranyi Krisztina péntek reggel egy nyilvános Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy mostantól bárkinek lehet padja Ferencvárosban, ehhez egy pályázat keretein belül várják civil szervezetek és alapítványok jelentkezését mindenféle közérdekű témában.

A felhívás azonban kiköti: a ferencvárosi padokon közölt egyik üzenet sem lehet gyűlöletkeltő, egyének vagy csoportok elleni erőszakra ösztönző, fenyegető (akár burkoltan is), illetve a szervezet támogatásával, toborzással vagy adománygyűjtéssel kapcsolatos felhívás.

Kiemelt tartalom
Fólia került a piros-fehér-zöldbe borult ferencvárosi padra, de már ennek is vége, mostantól bárkinek lehet padja a kerületben Fólia került a piros-fehér-zöldbe borult ferencvárosi padra, de már ennek is vége, mostantól bárkinek lehet padja a kerületben 2023.7.14 9:47

„Lehet padja (kis túlzással) klímaharcosoknak, zenészeknek, rokkantaknak, fradistáknak, biciklistáknak, vöröshajúaknak, rokkereknek, bárkinek, aki úgy érzi, a padfestés jó eszköz lehet az üzenetei közvetítéséhez. (...) Bárki lefestheti majd a padot, akár szivárványosra, akár másmilyenre, mert ez egy szabad, nyitott kerület, és az is marad!“ – írta a polgármester.