2023.7.19 12:02
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

Felújított formában kerül mozikba David Bowie utolsó koncertje Ziggy Stardustként

ZENE DAVID BOWIE KONCERT

1979-ben debütált a Ziggy Stardust and The Spiders From Mars mozifilm, amit most új köntösbe bújtatva hoztak el a rajongóknak.

1973 júliusában David Bowie egy váratlan bejelentéssel visszavonultatta ikonikus perszónáját, Ziggy Stardustot egy 5000 fős teltház előtt a londoni Hammersmith Odeon falai között. Idén, 50 évvel később debütált a koncertről készült mozifilm, a Ziggy Stardust and The Spiders From Mars felújított változata. A fellépést most először lehet látni vágatlan, 13 perccel hosszabb pompájában, a bővített kiadásnak pedig része Jeff Beck eddig kivágott szereplése. De beköszön Ringo Starr is, míg a fellépők táborában megtaláljuk Mick Jaggert, Keith Richards-t, és Lou Reedet.

A címadó dalon kívül olyan klasszikusok csendülnek föl, mint a „Moonage Daydream”, a „Time”, a „Changes” és a „Space Oddity”. A backstage-be is bepillantó alkotás digitális felújítása mind képi, mind hangi szinten a lehető legminőségibb mozi-kompatibilis formát kapta.


A vetítésekre a Cinema MOM-ban július 27-én, csütörtökön 17:00-kor; a Pólus Moziban, a GoBuda Moziban és a Lurdy Moziban pedig 27-én és 28-án 19:00-kor kerül sor.