2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Kultúra
Szöllősi Anna
2023.2.23 12:15
Olvasási idő  0:29

Jelmezek, hangszerek, kéziratok – Állandó kiállítás nyílik David Bowie hagyatékából

David Bowie hatalmas archívuma a világ legnagyobb iparművészeti múzeumában, a londoni Victoria & Albertben kap állandó helyet.

Szöllősi Anna
2023.2.23 12:15 Olvasási idő  0:29
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A több mint 80 000 tárgyat – köztük jelmezeket, hangszereket, leveleket – 2025-ben állítják ki egy új központban, a David Bowie Center for the Study of Performing Artsban, amit az ezerarcú popikon tiszteletére hoztak létre.

 

A gyűjtemény kiemelkedő darabjai közé tartozik az ikonikus, Freddie Burretti által tervezett Ziggy Stardust kezeslábas, az Alladin Sane turnéjának jelmezei, a Heroes kézzel írt dalszövegei, illetve jegyzetfüzetek, amiket Bowie egész életében vezetett.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

David Bowie (@davidbowie) által megosztott bejegyzés

 

A V&A 10 millió fontos (4,3 milliárd forint) adományt kapott a kiállításra a Blavatnik Családi Alapítványtól és a a Warner Music Grouptól. 

 

„Azzal, hogy David életműve az Egyesült Királyság nemzeti gyűjteményeinek részévé válik, végre elfoglalhatja méltó helyét sok más kulturális ikon és zseni között“ – nyilatkozták a Bowie-hagyaték örökösei. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: pitchfork.com Thumbnail:  GettyImages / Ebet Roberts/Redferns
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában kultúra
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra