2023.4.2 12:05
Olvasási idő 2:30
Masszi-Rigó Csilla

Szerelem és halál, boldogtalan influenszerek és Larry mindenkinek – Ezeket a filmeket érdemes áprilisban csekkolni az HBO Maxon

Szerelem és halál, boldogtalan influenszerek és Larry mindenkinek – Ezeket a filmeket érdemes áprilisban csekkolni az HBO Maxon
Forrás port.hu
FILMEK + SOROZATOK FILMAJÁNLÓ FILMEK HBO

Elisabeth Olsen és Bill Hader is visszatér a képernyőre áprilisban, az HBO Max ezen felül pedig rengeteg érdekes tartalommal készül a következő egy hónapra.

Ha már a Netflix április felhozatalát listázzuk, nem maradhatnak ki az HBO Maxon debütáló új filmek és sorozatok sem. Ebben a hónapban számos régi klasszikussal és folytatással, valamint teljesen új sorozatokkal jelentkezik a streamingplatform, nézzük, mit érdemes mindenképpen csekkolni! 

A hónap eleje inkább a régi klasszikusoknak kedvez: április első hetében az HBO Max kínálatába kerül a Terminátor: Megváltás, három Agnés Varda-film (Cléo 5-től 7-ig, A boldogság, Teremtmények), valamint két David Cronenberg-alkotás is (Agyfürkészek, Porontyok), azonban mielőtt azt hinnénk, nem érkezik új tartalom az HBO-ra, mindenkit megnyugtatunk, a hónap közepétől igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk majd. 

Szelfi Egyetem 

Kezdjük rögtön az április elejét egy különös magyar alkotással. A Szelfi Egyetem álompárja, Rómeó és Anabell az ország legfelkapottabb influencerei, közös profiljukon csak 12.763 követés hiányzik az egymillióhoz, amely országos rekord. Meghitt mozizásuk alatt Anabell furcsa dolgot talál: a popcornos dobozból egy jegygyűrű kerül elő. Rómeó pedig térdre ereszkedik az okostelefonok kereszttüzében. Ők és követőik a felhők fölött járnak, de nem is sejtik, hogy pár óra múlva tökéletes életük igazi rémálommá változik...

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé tegnap 17:40 -kor

A szinopszis és a trailer alapján egy igazán színes, a magyar valóságtól el-elrugaszkodott filmet láthatunk majd Bánszki Kristóf rendezésével. A főbb szerepekben az énekesként befutott Pribelszki Norbit láthatjuk, szerelme nem más, mint Nagy Blanka, de feltűnik még Tasnádi Bence, Elek Ferenc, Varga Izabella és Tóth Andi is. 

Megjelenés: április 1. 

Diszfória 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Nagy Borús Levente (@ingorion94) által megosztott bejegyzés

A tavasz második hónapja több magyar kincset is tartogat számunkra: A Diszfória című filmben az apja oldalán szervezett bűnözésben tevékenykedő Bence egy hétvégére felutazik nagyszüleihez Pestre. Látogatásának oka, hogy végső búcsút vegyen demenciával küzdő nagyapjától és hogy amennyire lehet, segítsen nagyanyjának, Magdának az öreg gondozásában. Az ott töltött idő alatt a fiúnak fájdalmas igazságokkal kell szembenéznie családja múltjával kapcsolatban, és az is hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a hétköznapjait övező vér és erőszak még ide is követik őt.

Megjelenés: április 1. 

A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot 

Bár a finn film a 2021-es Velencei Filmfesztiválon debütált (és nyerte el a közönségdíjat), nem lehet elmenni mellette anélkül, hogy ne beszélnénk róla. 

A vak és mellkastól lefelé lebénult Jaakko úgy dönt, kiszabadul otthona börtönéből, hogy végre láthassa szerelmét. Útja során öt vadidegenben kell megbíznia, de vajon mindenki segítőkész, vagy akad olyan ember, aki nem csak segíteni akar a mozgásában és látásában korlátozott férfinek? 

Megjelenés: április 1. 

Tinnitus – Fülzúgás 

A brazil film főszereplője Marina egykori szinkronműugró, aki borzalmas fülzúgástól szenved. A legutóbbi Olimpia során baleset érte, de úgy dönt, hogy ismét versenyezni fog, és az olimpiai éremért az életét is kockára teszi.

Megjelenés: április 2. 

Barry 4. évad 

Barry, Barry, Barry... Mi lesz veled? Börtönben ragadtál, kissé megőrültél, az életed mondhatni romokban, most pedig egyetlen évadod maradt, hogy rendbe szedd azt, ami összeomlott körülötted az elmúlt időszakban. Sikerül? Április 16-án kiderül. 

Megjelenés: április 16.

Szerelem és halál 

Az HBO Max valószínűleg nem lő mellé új thriller-minisorozatával, amelyet a Hatalmas kis hazugságok és a Tudhattad volna készítői vittek képernyőre. Elisabeth Olsen egy mindig többre vágyó kertvárosi feleségből egyszer csak egy baltás gyilkosság gyanúsítottja lesz, az áldozat pedig nem más, mint szeretőjének felesége... Igazi sztárparádéra számíthatunk, Olsen mellett Jess Plemons, Krysten Ritter és Lily Rabe is kiemelt szerepet kapnak majd a már most rendkívül izgalmasnak tűnő drámában. 

Megjelenés: április 27. 

Larry

Larry Forrás port.hu

Bernáth Szilárd bemutatkozó filmje a tavalyi év egyik legnagyobb sikere lett, nem véletlenül. A juhászként tengődő, zárkózott és mindig dadogó Ádám (Vilmányi Benett) Magyarország egyik legszegényebb régiójában tengeti életét, míg fel nem fedezi, hogy a rapzene képes őt kiemelni a szürke és sokszor frusztrált hétköznapokból. Szövegeire a fiatalság is hamar rákap, és egy zenei tehetségkutatóba is bejut. És, hogy ott mi lesz? A Larry-t minden korosztálynak muszáj látnia, hiszen tökéletes lenyomat korunkról, társadalmunk működéséről, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs játéka pedig egészen különleges és szívbemarkoló. 

Megjelenés: április 27.