2023.2.6 13:44
Olvasási idő 1:05
Maier Péter

Két évvel az ellene felmerülő vádak után megszólalt Armie Hammer

FILMEK + SOROZATOK

Úgy véli, nem követett el bűncselekményt, de „seggfejként“ viselkedett.

Két évvel azután, hogy szexuális visszaélések vádjai merültek fel ellene, megszólalt Armie Hammer, a Call Me By Your Name és a Social Network színésze. Hammer elismerte, hogy érzelmileg bántalmazta a partnereit, de tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. 

2021 februárjában egy névtelen felhasználó osztott meg privát üzeneteket, amelyeken a színész kannibális fétis és erőszak iránti vágy jeleit mutatta. Ezt követően több nő is kiállt azzal, hogy Hammer visszaélést követett el ellenük. 

Most az Air Mail című digitális hírlevélnek adott nyilatkozatában azt mondta, 13 éves korában szexuálisan zaklatta ifjúsági lelkésze, és innen ered a BDSM iránti érdeklődése. Arról beszélt, hogy a trauma miatt a saját szexualitása „teljesen kicsúszott az irányítása alól“. Emellett azt mondta, hogy a vádak felröppenése után „öngyilkossági kísérlete is volt“. 

Csak kisétáltam az óceánba, kiúsztam, ameddig csak tudtam, és reméltem, hogy vagy megfulladok, vagy elüt egy hajó, vagy megesz egy cápa. Aztán rájöttem, hogy a gyerekeim még a parton vannak, és hogy ezt nem tehetem meg velük.

idézi a 24.hu a színészt. 

Armie Hammer határozottan tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el, és állítja, hogy az őt vádló nőkkel való együttlétei kölcsönös beegyezésen alapultak. „Ezek a fiatalabb nők a 20-as éveik közepén jártak, én pedig a 30-as éveimben. Akkoriban sikeres színész voltam. Boldogok voltak, hogy velem lehettek, és ezért igent mondhattak olyan dolgokra, amire talán maguktól nem mondtak volna igent“ – fogalmazott. Hammer a saját viselkedését „seggfejségként“ definiálja, mivel ezekben a kapcsolatokban egyenlőtlenek voltak az erőviszonyok. 

A színészt egyelőre semmilyen jogi eljárásban nem találták bűnösnek, ő pedig tisztára mosná a nevét. Szeretné beismerni a hibáit, állítása szerint most már sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb ember, és igyekszik ott lenni a gyermekei számára úgy, ahogy eddig nem tudott. 

Armie Hammer 2019-ben a Film Independent Spirit Awards-on Forrás Jeff Kravitz/FilmMagic via Getty Images