2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Utazás
Kovács M. Dávid
2023.1.12 18:28
Olvasási idő  0:36

Két magyar fürdőt is beválogattak Európa legjobb termálvizes helyei közé

Egyedüliként Magyarország fért fel két helyszínnel a Mirror listájára. De vajon melyik két termálfürdőnket válogatták be a kontinens legjobbjai közé?

Kovács M. Dávid
2023.1.12 18:28 Olvasási idő  0:36
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A Mirror brit napilap összeállított egy hetes listát Európa legjobb és legszebb termálfürdőiből, amelyre Magyarország mindjárt két fürdővel is felfért: az egyik a Hévízi-gyógytó, a másik a budapesti Széchenyi gyógyfürdő.

 

A budapesti Széchenyi gyógyfürdő egyik legismertebb, külső medencéje Forrás: Li Kim Goh / Getty Images

 

A brit lap összeállítására a két magyar helyszín mellett egy angol, egy svájci, egy izlandi, egy francia és egy görög fürdőhely is felfért – köztük a Reykjavíkból mintegy félóra alatt megközelíthető Kék lagúna, a Pireneusok francia oldalán elterülő Bains de Dorres, valamint az Égei-tengeren található Palia Kameni szigete.

 

A Hévízi-tóval kapcsolatban kiemelik: közel négy és fél hektáros területével ez a világ egyik legnagyobb termálvizes tava, méreteiben csak az új-zélandi Serpenyő-tó (Frying Pan Lake) körözi le, ami 50-60 Celsius-fokos vízhőmérsékletével viszont nem  igazán alkalmas fürdőzésre.

A cikk ezután Európa legnagyobb, illetve a világ harmadik legnagyobb gyógyfürdőjeként emlékezik meg a Széchenyi gyógyfürdőről, amelynek neobarokk épületegyüttese több mint húsz medencével rendelkezik, vagyis a forgalmasabb napokon akár komoly tömegre is számítani lehet – ezt mi, magyarok már pontosan tudjuk.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: welovebudapest.com Thumbnail:  Li Kim Goh / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában utazás
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra