ma 2024.10.17 14:09
Olvasási idő 1:22
Kovács M. Dávid

Szinte rá sem lehet ismerni Sydney Sweeney-re a következő szerepében

FILMEK + SOROZATOK CHRISTY MARTIN FILMEK FORGATÁS ÖKÖLVÍVÁS SYDNEY SWEENEY

Sydney Sweeney az Instagramon adott csipetnyi ízelítőt abból, hogyan fest majd egy csodálatos túlélő, Christy Martin szerepében.

Szeptember vége óta forog Sydney Sweeney következő filmje Észak-Karolinában, a 27 éves színésznő pedig az Instagram-oldalán mutatott két fényképet arról, hogyan fest majd Christy Martin amerikai ökölvívó szerepében.

A megosztott képeken Sweeney szürke melegítőnadrágban és tűzpiros ujjatlan felsőben, barna, göndör hajjal látható, a képek egyikén pedig – bicepszét megvillantva – egy „Christy Martin“ feliratú székkel utal az általa megformált bokszolóra.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sydney Sweeney (@sydney_sweeney) által megosztott bejegyzés

Az 1989-től 2012-ig versenyző Christy Martin a kilencvenes években az Egyesült Államok egyik leghíresebb, legsikeresebb női ökölvívója lett, majd 2009-ben elnyerte a WBC női szupernagyváltósúlyú bajnoki címét, illetve ő volt az első női bokszoló, akit beválasztottak a Nevada Boxing Hall of Fame-be.

Christy Martint 2010 novemberében férje, a 66 éves James V. Martin floridai otthonukban próbálta megölni, több alkalommal megszúrta és legalább egyszer meglőtte, majd sorsára hagyta, a nő azonban csodával határos módon túlélte a támadást. A férfit két évvel később 25 éves szabadságvesztésre ítélték, jelenleg is a büntetését tölti.

A Nyugat-Virginiából származó sportoló történetét David Michôd ausztrál filmes, a Timothée Chalamet-féle The King (magyarul: V. Henrik), az Animal Kingdom, a Robert Pattinsonnal és Guy Pearce-szel forgott The Rover (magyarul: Országúti bosszú) és a Brad Pitt főszereplésével készült War Machine rendezője viszi mozivászonra.

Az elmúlt hónapokban belemerültem az edzésbe, hogy életre keltsem egy hihetetlen nő történetét – egy igazi bajnokét, aki nemcsak a ringben, hanem azon kívül is harcolt. Az ő útja az ellenállóképesség, az erő és a remény bizonyítéka, így megtiszteltetés számomra, hogy a helyébe léphetek, hogy megoszthassam veletek az ő rendkívül erőteljes történetét

– írja a posztban Sweeney.

Az egyelőre cím nélkül futó életrajzi filmben a férjet Ben Foster alakítja, ő és Sweeney mellett pedig Merritt Wever, Katy O'Brian, Ethan Embry, Jess Gabor, Chad L. Coleman és Tony Cavalero is szerepet kapott a történetben. A bemutató tervezett dátuma még nem ismert.

Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha pedig jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén ingyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.