ma 2024.10.3 14:46
Olvasási idő 0:47
Maier Péter

Egy lengyel fesztiválon mutatják be a filmet, aminek forgatásán Alec Baldwin lelőtt egy operatőrt

FILMEK + SOROZATOK ALEC BALDWIN BALESET FILMEK FILMFESZTIVÁL

2021-ben, a "Rust" című film forgatása alatt Alec Baldwin kezében elsült egy kellékpisztoly, aminek következtében Halyna Hutchins operatőr életét vesztette. Joel Souza rendezése végül elkészült, a lengyelországi Camerimage fesztiválon lesz a világpremier.

Novemberben, a Camerimage nevű lengyel fesztiválon mutatják be a Rust című filmet, amelynek forgatásán Halyna Hutchins vezető operatőr egy baleset következtében életét vesztette, írja a Rolling Stone.

A kifejezetten az operatőri munkát és teljesítményeket ünneplő filmfesztivált a Visztula partján elterülő, észak-lengyelországi Toruń városában rendezik meg, ahol a világpremiert követően panelbeszélgetést is tartanak majd az alkotókkal.

Alec Baldwin bírósági tárgyalásán, 2024 nyarán
Alec Baldwin bírósági tárgyalásán, 2024 nyarán Forrás Ramsay de Give-Pool/Getty Images

Mint ismert, 2021 októberében, a film új-mexikói forgatása közben a főszereplőt alakító Alec Baldwin kezében váratlanul elsült egy kellékpisztoly, aminek következtében az Ukrajnából elszármazott Halyna Hutchins 42 éves korában életét vesztette. 

A Rust vetítését követő panelbeszélgetésen a filmkészítők megvitatják a filmmel kapcsolatos eseményeket, és betekintést nyújtanak a Halyna halála utáni produkció folytatásába. Hutchins művészi víziójának fenntartása, bármennyire is óriási kihívást jelentett az egész stáb számára, igazán fontos volt a filmkészítők számára, remélve, hogy méltó módon fejezik be, amit ő elkezdett

– írják a fesztivál oldalán a szervezők az eseményről, amelyen Joel Souza rendező Bianca Cline operatőrrel és azzal a Stephen Lighthillel beszélget majd, aki Halyna Hutchins mentora volt a filmes tanulmányai során.

A forgatáson történt tragikus balesetért másfél év börtönre ítélték a fegyvermestert, a filmstúdió 50 millió forintnyi büntetést kapott, Baldwin ellen pedig gondatlanságból elkövetett emberölésért emeltek vádat, de azt végül júliusban ejtették.

Kiemelt tartalom
Újra forog az Alec Baldwin-film, amelynek forgatásán lelőtték Halyna Hutchins operatőrt Újra forog az Alec Baldwin-film, amelynek forgatásán lelőtték Halyna Hutchins operatőrt 2023.4.20 15:29