2024.1.20 10:47
Olvasási idő 0:43
Krajnyák Petra

Ismét vádat emeltek Alec Baldwin ellen, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával állhat bíróság elé

KÖZÉLET ALEC BALDWIN BŰNÜGY HALÁL MEGTÖRTÉNT BŰNÜGYEK

Baldwin ellen a korábbi vádakat 2023 áprilisában, két héttel a büntetőper kezdete előtt ejtették.

Egy új-mexikói esküdtszék újból vádat emelt Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölésért és lőfegyver gondatlan használatáért, írja a BBC. Az Emmy-díjas színész 2021 októberében a Rust című forgatásán halálosan megsebesítette egy kellékfegyverrel a 42 éves operatőrt, Halyna Hutchins-t, és megsebesítette a rendezőt, Joel Souza-t. Baldwin ügyvédjei a BBC-nek azt mondták, alig várják a bírósági tárgyalást. Hutchins családjának jogi képviselői hasonlóan nyilatkoztak, mint mondták alig várják a bűnügyi tárgyalást.

A színész továbbra is ártatlannak vallja magát, mert nem tudta, hogy a fegyver éles lőszert tartalmazott, illetve a forgatáson nem lett volna szabad éles lőszert tartani.

Az új-mexikói különleges ügyészek azonban az igazságügyi szakértőkkel rekonstruálták az eddig ismeretlen okokból elsült fegyvert, mely az FBI vizsgálata során eltört. A törvényszéki vizsgálat során arra a következtetésre jutottak, hogy az incidens csak akkor történhetett meg, ha a ravaszt meghúzták. Azonban Baldwin tagadja, hogy szándékosan elsütötte volna a fegyvert.

Kiemelt tartalom
Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete 2024.4.22 10:22

Az újonnan bemutatott bizonyítékok alapján a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját módosították, így lőfegyver gondatlan használatáért és kellő körültekintés nélkül, gondatlanságból elkövetett emberölésért állhat bíróság elé a színész. Amennyiben bűnösnek találják, Baldwin akár 18 hónapos börtönbüntetésre és 5000 dolláros pénzbírságra is számíthat.