2023.4.20 15:29
Olvasási idő 0:53
Kovács M. Dávid

Újra forog az Alec Baldwin-film, amelynek forgatásán lelőtték Halyna Hutchins operatőrt

FILMEK + SOROZATOK ALEC BALDWIN FILMEK FORGATÁS

Halyna Hutchins 42 évesen vesztette életét a Rust című film forgatásán, miután a főszereplőt alakító színész véletlenül lelőtte az operatőrt. A rendező szintén megsebesült, de a baleset ellenére ő is visszaül a direktori székbe.

A tervek szerint csütörtökön folytatják az Alec Baldwin főszereplésével készülő, de másfél évvel ezelőtt egy halálos baleset miatt leállított Rust című western forgatását – írja a Guardian a film produkciós vállalatának közlése nyomán.

A brit lap információi szerint a Halyna Hutchins ukrán operatőr halála miatt leállított filmforgatás Montana államban folytatódik, a címszereplő Harland Rust szerepét továbbra is Baldwin játssza, illetve ő marad a film társproducere is.

Tragikus halála után Halyna Hutchins operatőrt gyászolják az új-mexikói Albuquerque-ben. Forrás Mostafa Bassim Adly / Anadolu Agency / Getty Images


Mint ismert, a Rust egy jelenetének felvételekor 2021 októberében az új-mexikói Santa Fében Baldwin véletlenül éles lőszerrel töltött revolvert használt, és lelőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst, valamint megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát.

Az eset miatt január végén gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat Baldwin és a produkció fegyverekért felelős kellékese ellen, de mindkét vádlott ártatlannak vallotta magát. Februárban a Santa Fé-i ügyészség törölte a Baldwin ellen felhozott vádak egy részét, ez jelentősen csökkenti a kiszabható büntetés hosszát.

Alec Baldwin azt állítja, nem húzta meg a ravaszt, a fegyver véletlenül sült el. Az FBI törvényszéki vizsgálata szerint ugyanakkor a fegyver nem sülhetett el magától.


A megsebesített rendező, Joel Souza szintén jelezte, hogy részt vesz a film forgatásának befejezésében. A 42 éves korában elhunyt Halyna Hutchins életét külön dokumentumfilmben is megörökítik.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé tegnap 17:40 -kor

A filmet gyártó Rust Movie Productions márciusban megállapodást kötött az új-mexikói munkavédelmi hatóságokkal az eset kapcsán felmerült „súlyos“ szabályszegések ügyében. A megállapodás értelmében a céget 100 ezer dolláros pénzbírság fizetésére kötelezték.