ma 2024.9.30 10:01
Olvasási idő 0:30
Szöllősi Anna

Meghalt John Ashton, a Beverly Hills-i zsaru színésze

FILMEK + SOROZATOK BEVERLY HILLS-I ZSARU GYÁSZ SZÍNÉSZEK

A "Beverly Hills-i zsaru"-filmek John Taggart nyomozóját alakító John Ashton az idén nyáron debütáló negyedik részben is visszatért.

76 éves korában meghalt John Ashton amerikai színész, aki John Taggart nyomozót alakította a Beverly Hills-i zsaru-filmekben, írja az MTI.

Családja vasárnapi közlése szerint John Ashton csütörtökön halt meg a coloradói Fort Collinsban, halálának okát nem osztották meg.

Beverly Hills-i zsaru, john ashton
John Ashton a Beverly Hills-i zsaru c. filmben Forrás IMDB / Paramount Pictures / Beverly Hills-i zsaru

Több mint ötven évre visszatekintő karrierjével Ashton több mint 200 sorozatban, színpadi produkcióban és mozifilmben tűnt fel, köztük a 2007-es Hideg nyomon thrillerben, az 1994-es Világverők sportfilmben és az 1988-as Éjszakai rohanás akció vígjátékban.

John Ashton legismertebb alakítása azonban az Eddie Murphy által játszott Axel Foley és a Judge Reinhold által alakított Billy Rosewood oldalán volt John Taggart nyomozójának szerepében a Beverly Hills-i zsaru-filmekben.

A színész a filmsorozat négy részéből háromban szerepelt Murphy mellett, még az idén debütáló, Netflixre készült negyedik részben is visszatért, amit korábban ebben a cikkünkben méltattunk.