tegnap 2024.9.27 15:33
Olvasási idő 1:03
Kovács M. Dávid

Tíz Wembley-koncerttel dönti meg Taylor Swift és a Take That rekordját a Coldplay

ZENE COLDPLAY EGYESÜLT KIRÁLYSÁG KONCERT LONDON

A rendkívüli érdeklődés miatt Chris Martin zenekara további négy koncertet jelentett be a londoni Wembley-stadionba.

Jövő nyáron tíz alkalommal lép majd fel a Coldplay a londoni Wembley-stadionban, ezzel megdönti a Taylor Swift és a Take That által közösen tartott rekordot, akik egy-egy turné alatt nyolc-nyolc alkalommal koncerteztek az ikonikus helyszínen.

A zenekar eredetileg hatszor lépett volna fel jövő augusztusban a városban, a szervezők azonban már a csütörtök reggeli, kizárólag a rajongóknak szóló elővásárlások során akkora érdeklődést tapasztaltak, hogy végül további négy szeptemberi dátumot is bejelentettek.

Chris Martin, a Coldplay frontembere a zenekar Las Vegas-i koncertjén 2024. szeptember 21-én.
Chris Martin, a Coldplay frontembere a zenekar Las Vegas-i koncertjén 2024. szeptember 21-én. Forrás Denise Truscello / Getty Images

A Take That 2011 nyarán – a Progress Live turnéja részeként – adott nyolc koncertet a Wembley-stadionban, majd Taylor Swift idén szintén ugyanennyi alkalommal állt színpadra az Eras Tour keretében ugyanitt – szólóelőadóként egyébként továbbra is ő vezet, a nyáron óriási hír volt, hogy ezzel a számmal megdöntötte Michael Jackson Bad Tour koncertsorozatának rekordját, ami hét alkalommal töltötte meg a Wembley-t.

A Coldplay október 4-én, jövő pénteken, Moon Music címmel adja ki tizedik nagylemezét, Chris Martin és társai ezt az anyagot promózzák majd a 2025-ös koncertekkel szerte a világban.

A 2022 márciusa óta futó Music of the Spheres turné ezen a nyáron Budapestet is érintette: nálunk három alkalommal léptek fel a Puskás Arénában, még az új albumot is az itteni tartózkodásuk alatt jelentették be, a fellépések között Chris Martint pedig a Duna-part belvárosi szakaszán videózták le, ahogy egy helyi utcazenészt hallgat.

A zenekar a júniusi koncertek előtt csupán egyszer, 2008-ban, játszott Magyarországon, akkor a Budapest Sportarénában adott koncertet – meglepő módon meglehetősen csekély érdeklődés mellett.

Kiemelt tartalom
Budapesti koncertjei között a Duna-parton flangált a Coldplay énekese Budapesti koncertjei között a Duna-parton flangált a Coldplay énekese 2024.6.21 13:24