tegnap 2024.9.26 12:09
Olvasási idő 1:20
Masszi-Rigó Csilla

Netflixes logóval érkezik 50 Cent dokusorozata a szexkereskedelemmel vádolt Diddyről

FILMEK + SOROZATOK DOKUMENTUMSOROZAT HIP-HOP NETFLIX SEAN COMBS - PUFF DADDY, P. DIDDY, DIDDY SZEXUÁLIS ERŐSZAK

A Netflixen fog megjelenni 50 Cent és Alexandria Stapleton dokumentumfilm-sorozata a korábban zsarolással és szexkereskedelemmel vádolt, majd múlt héten letartóztatott Sean 'Diddy' Combsról.

A Netflixnél talált otthonra az a Sean 'Diddy' Combs tetteiről szóló dokumentumfilm-sorozat, amit tavaly decemberben jelentett be a szintén rapper 50 Cent (Curtis James Jackson), írja a Variety.

50 Cent – a G-Unit nevű gyártócégén keresztül – executive producerként jegyzi a sorozatot, a rendező pedig Alexandria Stapleton lesz. A filmes szaklapnak adott exkluzív nyilatkozatukban azt írják: nem szeretnének a szalagcímek szintjén ragadni, hanem egy évtizedeken átívelő, összetett történet mélyére kívánnak ásni.

Szilárdan kitartunk amellett, hogy hangot adjunk a hangtalanoknak, hiteles és árnyalt nézőpontokat mutassunk meg. Bár a vádak nyugtalanítóak, arra kérünk mindenkit, hogy ne feledje, Sean Combs története nem a hiphopnak és kultúrájának története. Célunk, hogy az egyéni cselekedetek ne árnyékolják be a kultúrát

– nyilatkozták az alkotók.

Ahogy korábban írtuk, Diddyt tavaly egy hónap alatt négy nő – köztük volt barátnője, Cassie Ventura – vádolta meg szexuális bűncselekményekkel, de további bántalmazások, emberkereskedelem és zsarolás vádja miatt is nyomoznak ellene.

Kiemelt tartalom
Károsak lehetnek, de fantasztikusak a maguk bagatell módján – Miért imádjuk a párkereső reality-műsorokat? Károsak lehetnek, de fantasztikusak a maguk bagatell módján – Miért imádjuk a párkereső reality-műsorokat? 2024.9.14 8:55

Legutóbb, múlt heti letartóztatása után Thalia Graves számolt be egy 2001-ben történt esetről, amikor Diddy a testőre segítségével bedrogozta, majd megerőszakolta őt, közben az aktust filmre vette, amit aztán több embernek is megmutatott.

sean diddy combs 50 cent dokumentumfilm
Diddy és 50 Cent 2007-ben. Forrás Johnny Nunez/WireImage

Amennyiben Combsot minden vádpontban elítélik, úgy tizenöt évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésre számíthat. Az alkotók a dokusorozatból származó bevételeket szexuális bűncselekmények áldozatainak támogatására fogják fordítani.

50 Cent még 2006-ban adta ki The Bomb című számát, amiben azzal vádolta Combsot, hogy tudja, ki ölte meg Notorious B.I.G.-t 1997-ben. Combs állítólag a rapperrel volt a lövöldözés éjszakáján, de egy másik járműben ült. 50 Cent azóta azzal vádolta Combsot, hogy továbbra is hasznot húz Notorious B.I.G. nevéből – aki Combs Bad Boy Records kiadójához szerződött – a posztumusz kiadványokkal és a néhai rapper anyagának saját dalaiban való felhasználásával. 50 Cent többször is célozgatott arra, hogy Combsnak köze volt Tupac Shakur 1997-es meggyilkolásához.

Guardian cikke szerint Diddy múlt heti letartóztatása óta átlagosan 18,3 százalékkal többen hallgatták őt a különböző zenei streamingoldalakon. George Howard, a Berklee College of Music professzora szerint a jelenség nem meglepő, valószínűleg nagy érdeklődés övezi a rapper ügyét, a hallgatók pedig a dalszövegek alapján próbálják megérteni, hogyan gondolkodik a zenész.