tegnap 2024.9.23 15:07
Olvasási idő 0:56
Szöllősi Anna

Iman Helif is felbukkant a milánói divathéten, ahol világsztárokkal fotózkodott

DIVAT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA IMANE KHELIF MILÁNÓI DIVATHÉT

Olyan világsztárok mellett ült a milánói divathéten, mint Julianne Moore és A$AP Rocky.

Iman Helif is feltűnt a hétvégén a milánói divathéten a Bottega Veneta jövő nyári kollekciójának bemutatóján, amiről Insta-oldalán emlékezett meg. A 2024-es párizsi olimpiai játékok olimpiai bajnok ökölvívója Julianne Moore-ral és A$AP Rockyval is osztott meg közös fotókat – szúrta ki a 24.hu. 

Helif azután vett részt a divathéten, hogy egy beautycég reklámjában megmutatta, a ringen kívül sminket, rúzst és fülbevalót is visel. A videó leírása szerint Iman nem arra törekedett, hogy beskatulyázza magát a társadalmi konvencióknak megfelelő dobozokba, hanem azt akarta üzenni, hogy lehetsz nőies és elegáns, ha akarsz, de a ringben nincs szükséged ékszerre vagy magassarkúra. 

Ahogy arról a Refresher is beszámolt, az algériai sportoló azután került kritikák és támadások kereszttüzébe, hogy olasz ellenfele, Angela Carini 46 másodperc után feladta a küzdelmet a párizsi olimpián. A bokszoló női mivoltát sokan megkérdőjelezték, mivel két évvel ezelőtt megbukott a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) egészségügyi vizsgálatán: megemelkedett tesztoszteronszintje miatt nem indulhatott el Indiában a világbajnokságon. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kritériumainak megfelelt, párizsi kvalifikációja azonban megosztónak számított, és rengeteg támadás érte nemzetközileg és hazai viszonylatban is. Helif a negyeddöntőben a magyar Hámori Lucát is legyőzte.

Kiemelt tartalom
Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval 2024.8.25 11:05

Helif a múlt hónapban „nemi hovatartozás miatti online zaklatás, nemi hovatartozás miatti nyilvános zaklatás, diszkriminációra való nyilvános felbujtás és származás miatti nyilvános zaklatás“ miatt tett feljelentést a francia hatóságoknál, a dokumentumban pedig J. K. Rowling és Elon Musk neve is szerepel.