ma 2024.9.19 15:30
Olvasási idő 0:48
Szécsi Krisztián

Harvey Weinstein ártatlannak vallja magát egy új szexuális bántalmazás vádjában

TÁRSADALOM HARVEY WEINSTEIN JOG SZEXUÁLIS ERŐSZAK

A kegyvesztett hollywoodi producer ellen ezúttal azért emeltek vádat, mert feltételezhetően szexuálisan bántalmazott egy nőt 2006-ban egy manhattani szállodában.

Harvey Weinstein ártatlannak vallotta magát egy ellene emelt új szexuális erőszak vádjában, írja a BBC. A 72 éves hollywoodi producert egy nő szexuális zaklatása miatt helyezték vád alá, amit 2006-ban egy manhattani szállodában követhetett el.

„Nem bűnös“ – jelentette ki szerdán Weinstein, aki ügyvédei szerint múlt hét óta egy sürgősségi szívműtétből lábadozik. A tárgyaláson is kerekesszékben jelent meg, sötétkék öltönyt, illetve jobb karján egy kötést viselt.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Forrás Seth Wenig - Pool/Getty Images

„Ennek a túlélőnek köszönhetően, aki bátran jelentkezett, Harvey Weinsteint most egy további állítólagos szexuális zaklatással vádolják“ –  idézi Alvin L. Bragg kerületi ügyész szavait a BBC.

Weinstein alapvetően is újratárgyalásra vár, miután a New York-i legfelsőbb fellebbviteli bíróság áprilisban hatályon kívül helyezte a 2020-as, nemi erőszak miatt hozott ítéletét, illetve az ezért kapott 23 évnyi börtönbüntetést. Az ítéletet azért utasították el, mert a bíró engedélyezte, hogy olyan nők is tanúskodjanak, akiknek bántalmazásával nem vádolták. Weinstein akkor is tagadta, hogy nem beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolata lett volna bárkivel.

Kiemelt tartalom
Akit kiskorú elleni nemi erőszak miatt ítélnek el, ne szerepeljen olimpián: a Steven van de Velde-botrány Akit kiskorú elleni nemi erőszak miatt ítélnek el, ne szerepeljen olimpián: a Steven van de Velde-botrány 2024.8.10 10:09

A hollywoodi producert 2023 februárjában további 16 évnyi büntetésre ítélték egy általa elkövetett 2013-as szexuális bűncselekményéért, amikor megerőszakolt egy orosz származású olasz színésznőt és modellt. Az ügyészek indítványt nyújtottak be, hogy a 2020-ban hatályon kívül helyezett nemi erőszak miatti perújítást és az új vádakat vonják egybe. Erről a bíróságnak október 2-án kell majd döntenie.