ma 2024.9.19 10:45
Olvasási idő 0:50
Szécsi Krisztián

Budapesten indítja jubileumi turnéját az Iron Maiden

ZENE BUDAPEST ARÉNA KONCERT ROCK TURNÉ

A zenekar 2025-ben ünnepli megalakulásának ötvenedik évfordulóját, ebből az alkalomból pedig minden idők legnagyobb show-ját ígérik, amit a budapesti közönség láthat először.

2025. május 27-én a Budapest Sportarénában adja Run For Your Lives című világkörüli turnéja első koncertjét az Iron Maiden. A brit rockcsapat történetében ez lesz a tizenötödik alkalom, hogy hazánkban lép fel.

A szerkesztőségünk eljuttatott közlemény szerint a banda megalakulásának 50. évfordulóját ünneplő jubileumi turnén a rajongók az Iron Maiden korai évtizedeiből, az első kilenc stúdióalbumról hallhatnak dalokat. Több olyan számot is elővesznek az Iron Maidentől a Fear Of The Darkig, amiket már évek óta nem játszottak, és amelyek valószínűleg soha többé nem lesznek hallhatók.

A turné a budapesti fellépést követően további 27 stadion-, fesztivál- és arénakoncerttel folytatódik a kontinensen. A zenekar minden idők leglátványosabb és legkomplexebb showműsorát tűzte ki célul. A turné első szakaszán – Budapestet is beleértve – az amerikai Halestorm lesz az előzenekar.

A zenekar először 1984-ben adott koncertet Magyarországon, a Powerslave-turné alatt az egykori Budapest Sportcsarnok parkolójában mintegy 50 ezer rajongó előtt, legutóbb 2022-ben jártak a magyar fővárosban, a banda frontembere, Bruce Dickinson pedig idén júniusban szólóban lépett fel a Barba Negrában.

Kiemelt tartalom
Ilyen volt a Sziget negyedik napja képekben - REFRESHER fotóbeszámoló Ilyen volt a Sziget negyedik napja képekben - REFRESHER fotóbeszámoló 2024.8.11 13:21

Jegyek szeptember 26-án, jövő csütörtökön, 10 órától kaphatók a Live Nation oldalán keresztül. Mint korábban, most is lesz exkluzív elővásárlási lehetőség az Iron Maiden Fan Club tagok számára szeptember 24-én 10 órától, a regisztrált Live Nation tagok pedig szeptember 25-én 10 órától csatlakozhatnak az elővásárlási lehetőséghez.