2024.9.17 12:20
Olvasási idő 1:03
Masszi-Rigó Csilla

Bese Gergő tudta, mit csinál a melegparti egyik résztvevője szerint

KÖZÉLET BESE GERGŐ DUNAVECSE EGYHÁZ HOMOSZEXUALITÁS MAGYARORSZÁG

Bár Bese Gergő testvére szerint a volt dunavecsei plébánost tőrbe csalták, az egyik melegparti résztvevője azt állítja: a pap pontosan tudta, milyen eseményen vesz részt.

Bese Gergő végig magánál volt, és tudta, hogy milyen eseményen vesz részt – állította az RTL Híradónak annak a melegpartinak az egyik résztvevője, amelyiken videó készülhetett a botrány miatt felfüggesztett plébánosról.

Az elmúlt napokban a Gulyáságyú Média Gödöllőn találta meg a felfüggesztett plébános testvérét, Bese Gábort, aki szerint fivérét tőrbe csalták, kábítószert adhattak neki, mert egy „normális embernek eszébe se jutna, hogy felvételt készítsen a partneréről, főleg úgy nem, ha ismeri őt ország-világ“.

Nyilván a melegek ellen azért is beszélt sokszor, mert az egyház is melegellenes, nyilván azért is beszélt, mert a kormány is ezt a propagandát tolja, ezt várták el tőle

– mondta Bese Gábor, aki szerint az öccse sok esetben a Fidesz nyomására járta a médiát, nyilatkozott kormányközeli médiumokban és fideszes rendezvényeken, ennek a levét issza most az egész család.

Az orgián készült videók a család állítása szerint mintegy másfél éve készülhettek, Bese Gábor szerint az öccsét korábban zsarolták is ezekkel, a plébános éppen ezért értesítette felettesét, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseket, hogy kábult állapotában kompromittáló felvételek készülhettek róla. Az érsek akkor megértéséről biztosította, de azt kérte tőle, hogy egy ideig ne vállaljon nyilvános szerepléseket.

Az érsekségre ezután több videó is eljutott, amelyeken Bese látszólag nem áldozatként, hanem résztvevőként, mi több, a felvételek készítőjeként szerepelt. Ezt követően és a Válasz Online cikkének megjelenése után függesztették fel a szolgálata alól.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a dunavecsei plébánosról szeptember elején derült ki, hogy melegpartikon vehetett részt és tartós intim kapcsolatban állhatott más férfiakkal, noha ő maga többször is felszólalt az LMBTQ-közösség ellen. A Telex forrásai szerint a pornóoldalakra felkerült felvételeket féltékenységből szivárogtatta ki Bese egyik szeretője.