ma 2024.9.14 11:34
Olvasási idő 0:55
Szécsi Krisztián

10 év után visszatér Floppy Bird, a sárga kismadár, aki egy generációt idegelt ki

TECH-TUDOMÁNY TELEFON VIDEÓJÁTÉK

A Flappy Bird Alapítvány nagy terveket fűz a kis madárhoz: új játékmódok, karakterek és akár multiplayer játékélmény is visszahozná a 2010-es évek életérzését.

Tíz évvel azután, hogy a 2010-es évek emblematikus, rage game-szerű, gyakran lehetetlennek tűnő telefonos játéka, a Flappy Bird eltűnt az App Store-ból és a Google Play Store-ból, idén októberben visszatérhet több platformon, beleértve a webböngészőket is, ráadásul egy bővített változatban. Az iOS- és Android-verziókat bevezetését 2025-re tervezik, írja az IGN.

2014-ben egyébként maga Flappy megálmodója, Dong Nguyen szedte le a kis madarat a különböző online, alkalmazásokat árusító boltokból mondva, hogy „A Flappy Birdöt nevezhetem a sikeremnek, de tönkreteszi az egyszerű életemet, úgyhogy most már utálom”. A nagy visszatérést így nem is Nguyen szorgalmazta, hanem a Flappy Bird Alapítvány (The Flappy Bird Foundation). Bemutatkozójuk szerint „olyan szenvedélyes rajongók új csapata, akik elkötelezettek amellett, hogy megosszák a játékot a világgal”.

@nft.grabs#flappybird#metaverse#metabirds#nft#nftshill#fyp#trend#viral♬ original sound - nft.grabs

A Flappy Bird Alapítvány közölte, hogy megszerezte a hivatalos Flappy Bird védjegyet a Gametech Holdings LLC-től, egy amerikai cégtől, amely úgy tűnik, hogy megszerezték a hivatalos licenszt Nguyen-től, valamint az eredeti játék és karakter jogait a Piou Piou vs. Cactus mobiljátékból, amely állítólag eredetileg inspirálta a Flappy Bird karaktert.

Kiemelt tartalom
Legyen ez a nyár ikonikus a Redmi Note 13 sorozattal Legyen ez a nyár ikonikus a Redmi Note 13 sorozattal 2024.8.12 13:30

A Flappy Bird Alapítvány a jövőbeli megjelenések tekintetében új játékmódokról, karakterekről, fejlődési lehetőségekről és hatalmas többjátékos kihívásokról beszélnek.

Michael Roberts, a Flappy Bird visszatérésének védnöke így nyilatkozott: „Több mint izgatottak vagyunk, hogy visszahozzuk a Flappy Birdöt, és egy olyan friss élményt nyújtsunk, amely évekig leköti a játékosokat. Nagy terveink vannak a mi kis madarunkkal!”