2024.9.13 16:23
Olvasási idő 1:14
Szöllősi Anna

A Fontaines D.C. tagjai leszarják az Oasis visszatérését, amiről Liam Gallaghernek is megvan a véleménye

ZENE BEEF FONTAINES DC OASIS

Vegyes érzéseket vált ki az emberekből, hogy a Gallagher testvérek zenekara tizenöt év után újra összeáll: a Fontaines D.C. két tagjából például azt, hogy teljesen leszarják.

A Fontaines D.C. két tagja egy interjúban vallott arról, hogy nem nagyon hozza őket lázba az Oasis visszatérése, az erről szóló felvétel pedig Liam Gallagherhez is elért, aki az X-en reagált az ír zenekar kijelentéseire.

A két banda közötti beef akkor kezdődött, amikor a Fontaines D.C. két tagja, Carlos O'Connell és Conor Deegan III a Belgiumból holland nyelven sugárzó Studio Brussel rádióállomás egyik műsorának vendége volt, ahol az Oasis visszatérő turnéjáról kérdezték őket.

„Őszintén szólva leszarom“ – válaszolta az újságíró meglepődésére O'Connell. Ezután Deegan vette át a szót, aki úgy fogalmazott:

Engem sem izgat a dolog. Úgy érzem, mintha a '10-es években ragadtunk volna, ahol akkora nosztalgiába keveredtünk, hogy elfelejtünk új dolgokat csinálni. Azt hiszem, az volt a célunk ezzel a lemezzel (Romance), hogy a jövőbe nézzünk és új dolgokba fogjunk...

Míg Deegan és O'Connell nem túl lelkesek az Oasis feltámasztásának híre miatt, addig a zenekar frontembere, Grian Chatten az NME vonatkozó cikke alatti kommentjében arra hívta fel a figyelmet, hogy ez nem a zenekar egységes álláspontja. „Imádom az Oasist. Ez nem az én véleményem” – írta.

Liam Gallagher: Basszák meg a kis geciputtonyok

Amikor az ír zenészek véleménye a szintén ír szülőktől származó Liam Gallagherhez is eljutott, az Oasis frontembere természetesen azonnal reagált: „Basszák meg a kis geciputtonyok. Láttam már jobban öltözött roadie-kat“ – írta az X-en. A posztban egészen pontosan a spunk bubble kifejezést használta, ami az angol nyelvű szlengben az óvszerek ondótartályára utal.

Noel és Liam Gallagher 2008-ban a Wembley-ben
Noel és Liam Gallagher 2008-ban a Wembley-ben Forrás Dave Hogan/Getty Images

Egy másik hozzászólásban azt is megjegyezte: a Fontaines D.C. tagjai „úgy néznek ki, mint egy szar EMF“, ami egy brit alternatív rockzenekar volt a 90-es években, az Unbelievable című számuk miatt klasszikus egyslágeres előadónak tartják őket.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Moriones, Ótvar Pestis és Franko lemezeivel búcsúztatjuk a nyarat Playback Péntek: Moriones, Ótvar Pestis és Franko lemezeivel búcsúztatjuk a nyarat 2024.8.30 12:35

Ahogy arról mi is többször beszámoltunk, az Oasis augusztus végén jelentette be, hogy 15 év után újra összeáll: az eredeti tervek szerint 2025 nyarán öt helyszínen (Cardiffban, Manchesterben, Londonban, Edinburgh-ben és Dublinban) adtak volna 17 koncertet, de végül két londoni ráadáskoncertet is bejelentettek.