2024.8.18 11:26
Olvasási idő 0:33
Szécsi Krisztián

Csecsenföld vezetője az állítólag Elon Musktól kapott Cybertruckját is bevetné az ukrán háborúban

KÖZÉLET ELON MUSK HÁBORÚ OROSZORSZÁG TESLA

Ramzan Kadirov teljesen „beleszeretett“ a Tesla Cybertruckjába. Sőt, annyira elámult az autó technológiájától, hogy azonnal meg is hívta Elon Muskot a csecsen fővárosba.

A Csecsen Köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov olyan videót tett közzé, amelyen egy gépfegyverrel felszerelt Tesla Cybertruckot vezet, és nagy „udóbnájá másiná“, vagyis „elképesztő kocsi“ dicséretek között Elon Muskot magasztalja írja a Reuters. 

Az amúgyis polgárpukkasztó túlkapásairól és hivalkodásáról ismert Kadirov a Telegram üzenetküldő alkalmazáson keresztül dicsérte a járművet és a Tesla Motors vezérigazgatóját, Elon Muskot, akit a „modern idők legerősebb zsenijének” nevezte. A dicsérő szavak végén pedig meg is hívta Muskot a csecsen fővárosba, Groznijba, ahol a legkedvesebb vendégeként fogadná.

„Nagyon várjuk az Önök jövőbeli termékeit, amelyek segítenek nekünk befejezni a különleges katonai műveletet” – írta Kadirov, használva a Kreml hivatalos kifejezését, amellyel Oroszország az ukrajnai háborúját nevezi. Majd hozzátette: „Örömmel teszteltem az új technológiát, és személyesen láttam, nem véletlenül hívják Cyberbeastnek. Igazi sebezhetetlen és gyors állat“. A Tesla még nem kommentálta a videót, sem Kadirov szavait. 

A videót Kadirov Telegram-csatornáján tekinthetitek meg.