2024.7.30 10:46
Olvasási idő 0:48
Maier Péter

Brutálisan erős nyitóhétvégével döntött rekordot a Deadpool & Rozsomák

FILMEK + SOROZATOK DEADPOOL HUGH JACKMAN MARVEL MOZI RYAN REYNOLDS

Az év legjobban induló filmje, valamint minden idők nyolcadik legjobb nyitása lett a Marvel legújabb sikerfilmje az amerikai mozikban.

Erős nyitóhétvégét produkált az Egyesült Államokban a Marvel legújabb sikerfilmje, a Deadpool & Rozsomák, ami 2024 eddigi legerősebb első hétvégjét hozta, ezzel minden idők nyolcadik legerősebb nyitása lett.

A Ryan Reynolds és Hugh Jackman főszereplésével készült harmadik Deadpool-film 205 millió dollárt (nagyjából 74 milliárd forintot) hozott az amerikai jegypénztáraknál a Hollywood Reporter szerint

Ez a valaha volt legjobb nyitás, amit egy R besorolású (ez nagyjából a 17-es karikának felel meg) film hozott, ezen a téren az első Deadpool-film 2016-os, 134 millió dolláros rekordját döntötte meg.

A film nemzetközi szinten is 233 millió dollárral (nagyjából 84 milliárd forinttal) nyitott.

Az új Deadpool sikere erőteljes kontrasztban van a Marvel tavalyi blockbusterjével, a Marvelekkel, ami mindössze 47 millió dollárt termelt a nyitóhétvégén az USA-ban.

Ryan Reynolds egy Insta-sztoriban köszönte meg a rajongóknak, hogy beültek a filmre, úgy fogalmazott, „viszonylag nehéz feldolgozni“ ezt a sikert.

„A Deadpool & Rozsomák minden tekintetben egy ambivalens élmény. Helyenként tényleg izgalmas, látványos, szórakoztató és ülnek a poénok, de sajnos elég gyakran csak úgy érzed magad, mint amikor azzal a kellemetlen ismerősöddel találkozol, aki megállás nélkül csak magáról és az unalmas életéről beszél, te meg a kínos mosolygásod közben azt próbálod kitalálni, hogy hogyan mentsd ki magad a szituációból“ – írtuk a filmről szóló kritikánkban.

Kiemelt tartalom
 Marvel Jézus feltámadt, de az MCU-világ bűneit már nem tudta megváltani – Kritika a Deadpool & Rozsomákról  Marvel Jézus feltámadt, de az MCU-világ bűneit már nem tudta megváltani – Kritika a Deadpool & Rozsomákról 2024.7.24 14:43