2024.8.1 16:19
Olvasási idő 5:05
Masszi-Rigó Csilla

Emily Párizsba, Jeff Goldblum Zeuszként tér vissza, jön az év legrosszabb filmje – Augusztusi újdonságok a Netflixen és a Maxon

Emily Párizsba, Jeff Goldblum Zeuszként tér vissza, jön az év legrosszabb filmje – Augusztusi újdonságok a Netflixen és a Maxon
Forrás Netflix
FILMEK + SOROZATOK FILMAJÁNLÓ MAX NETFLIX SKYSHOWTIME SOROZATOK STREAMING

Mit érdemes nézni augusztusban? Első körben azt ajánljuk, hogy a nyár utolsó heteit inkább töltsd a szabadban, ha viszont már nagyon (m)eleged lenne, ezeket érdemes csekkolni a streamingszoltáltatók újdonságai közül.

Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

Öt évvel egy 17 éves lány meggyilkolását követően egy álmos kisvárosban egy diák, Pip (Emma Myers) mindent megtesz az igazság kiderítéséért és az igazi tettes megtalálásáért. Holly Jackson regénysorozata több díjat is elnyert az elmúlt években, a Wednesday című sorozat egyik főszereplőjével készült új széria így könnyen elnyerheti tetszését azoknak, akik szeretik, ha a krimi műfaja a coming-of-age filmekkel keveredik. 

Augusztus 1-től a Netflixen.

Csodák könyve 

A csodák könyve egyfajta újragondolt Brian életeként szolgál éles humorral és jó zenékkel. Clarence (LaKeith Stanfield) semmi mást nem akar, mint jobb életet teremteni magának és családjának, megszerezni élete szerelmét és bebizonyítani, hogy nem egy senki. A feltörekvő Messiás és apostolainak hatalma és dicsősége rabul ejti őt, ezért mindent kockára tesz, hogy saját útját az isteni élet felé vájja, egy olyan úton, amelyen keresztül megváltást és hitet, erőt és tudást talál. A film soundtrackjén olyan zenészek művei csendülnek fel, mint JAY-Z, Lil Wayne vagy Kid Cudi. 

Augusztus 2-től a Maxon. 

Elizabeth Taylor: Az elveszett felvételek

Elizabeth Taylor maga meséli el élete történetét, és arra bíztatja a nézőket, hogy ne csak Hollywood aranykorának egyik csillagát fedezzék fel benne újra, hanem azt összetett, érzékeny nőt, aki már gyermekkorától kezdve az élethosszig tartó hírnév átkával küzdött. A film a Taylorral készített, újonnan előkerült interjúk és a filmsztár személyes archívumához való példátlan hozzáférés révén tárja fel a díva összetett belső életét és sebezhetőségét, miközben a nézők számára is kihívást jelent, hogy újraértelmezzék munkásságát és örökségét.

Augusztus 4-től a Maxon. 

Az Esernyő Akadémia – 4. évad

Idén augusztusban véget ér Az Esernyő Akadémia, amely a színészek szerint az eddigi legizgalmasabb és legjobb, legviccesebb évad lesz. Új szereplők, na meg persze új gonosz karakterek is feltűnnek majd a képernyőn, a történet végére pedig minden rejtélyre fény derül, na és persze megoldódik. Vagy mégsem? 

Augusztus 8-tól a Netflixen. 

Eljött hozzám 

Egy híres zeneszerző (Peter Dinklage) hosszú ideje nem bírja befejezni készülőfélben lévő operáját, az alkotói válságot pedig aligha tudja oldani felesége (Anne Hathaway), aki népszerű pszichiáterként inkább menekül a munkájába, mint haza, saját férjéhez. Ezt a blokkot oldja fel hirtelenjében egy priuszos hajóvontató (Marisa Tomei), a történet pedig egészen abszurd fordulatokat vesz azt követően. A tavalyi év egyik legjobb vígjátékának kikiáltott Eljött hozzám hamarosan otthon is elérhető lesz. 

Augusztus 9-től a Maxon. 

Emily Párizsban – 4. évad 

Emily a sorozat negyedik évadában sűrű menetrenddel találja magát szemben. A francia Alpoktól a római piazzákig a nézők Emily szemén keresztül csodálatos új helyszíneket ismerhetnek meg. Új karakterek, még több dráma és romantika, erre számíthatnak a divat, Párizs és Lily Collins rajongói. Ráadásul az sem kizárt, hogy Emily, aki immáron maga sem tudja, melyik férfi számára az igazi, két szék közül végül a padlón landol majd. 

Az első felvonás augusztus 15-től, a befejező évad második része szeptember 12-től a Netflixen. 

Őskori Horror 

Magyarul meglehetősen nevetséges címet kapott a valóban kőkorszakban játszódó film, amely üres, hideg és sötét tájakon át viszi a nézőt. Egy kis hajón egy mindössze hatfős csoport küzdötte át magát a keskeny tengeren, hogy új otthont találjon. Éheznek, kétségbeesettek, és 45 000 évvel ezelőtt éltek. Először is menedéket kell találniuk, ezért a tundra pusztaságán át elindulnak a távoli hegyek felé, amelyekről úgy vélik, a túléléshez szükséges bőséges barlangokat rejtenek. De amikor leszáll az éjszaka, a várakozás félelemmé változik, a csapat pedig hamar rájön arra, hogy nincs egyedül. Valami szörnyűség garázdálkodik ezen a tájon, valami, ami elrabolhatja és megölheti őket. Miközben a csoporton belüli kapcsolatok megromlanak, egy fiatal nő elszántsága felfedi a túlélés érdekében tett szörnyű tetteket.

Megjelenés augusztus 16-án a Maxon. 

Éger 

Károly és Zsolt egyszerre legjobb barátok, vetélytársak és esküdt ellenségek – tehát egymás életének szerves részei mióta az eszüket tudják. Az egyetem végeztével azonban elszakadnak egymástól. Hosszú évtizedek után útjaik akkor keresztezik ismét egymást, mikor a munkanélküli, reményvesztett Zsolt megjelenik az éppen életközépi válságon keresztülmenő Károly ajtajában. A két férfi találkozása olyan eseményláncolatot indít el, amely nemcsak kettejük, hanem minden szerettük életét végérvényesen tönkreteheti. A féltékenység, irigység és bosszú elkerülhetetlenné teszi a vérontást, az eseményekben pedig egyaránt központi szerepet játszik egy titokzatos felvétel, a véletlenek összjátéka és a sors keze. Nagy-Borús Levente első játékfilmjében olyan magyar színészek játszanak, mint Nagy Zsolt, Kálid Artúr, Pétery Bori, Kovács Tamás és Zsótér Sándor. (Vertigo) 

Megjelenés augusztus 16-án a Maxon. 

A szervezet

Mike (Mark Wahlberg), a New Jersey-i építőmunkás gyorsan belekerül a szuperkémek és titkosügynökök világába, amikor középiskolai szerelme, Roxanne (Halle Berry) hirtelen visszatér az életébe, és beszervezi őt egy nagy kockázatos amerikai hírszerzési küldetésre. 

Augusztus 16-tól a Netflixen. 

Varrat 

A Varrat című, egészestés dokumentumfilm a tetoválás és azon belül a magyar tetoválás történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól. A film vizsgálja, hogy a tetoválás miképp vált az alacsonykultúrából kiemelkedve önálló művészeti ággá. Megjelennek benne emblematikus időszakok, mint a rendszerváltozás kora, és a kilencvenes évek balatoni időszaka. Szó esik a börtöntetoválásokról és arról, hogy miképp vált a tetoválás divattá a sportban, és az előadóművészetben. A filmben számos nemzetközi hírű magyar tetoválóművész megszólal: mások mellett Borbás Róbert, Borsos ’Boris’ László, Gémes ’James’ István, Müllner Csaba és Sárközi Zsolt – többen közülük a magyar szakma úttörői, akik a hazai tetováláskultúra megszületésében elévülhetetlen érdemeket szereztek. A Varrat átfogó képet nyújt a szakmáról, benne több tucat ismert tetoválóművész és szakember beszél a tetoválás egyedi világáról, pszichológiájáról, szociológiai hátteréről. A szakemberek mellett több híresség és celeb is megszólal a filmben, csakúgy, mint nemzetközi hírű külföldi zenészek. (Vertigo) 

Augsztus 23-től a Maxon. 

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom 

A Tisza évezredek óta kanyarog az Alföldön. Mióta az ember is megjelent a partján, próbálja a szolgálatába állítani a szőke folyót. Vizét issza, öntöz vele, felszabdalta és kiegyenesítette. 50 éve pedig megállította, hogy egy nagy víztározót csináljon belőle. Akkor még nem tudta, hogy műve az ősi Tisza világát csalja elő. A folyó vizének köszönhetően egy különleges ökoszisztéma jött létre. Az ember építette, a természet belakta. Így jött létre az ember alkotta paradicsom: a Tisza-tó. Szendőfi Balázs, Ljasuk Dimitry és Fehér Zoltán 2023-ban készült dokumentumfilmje most a Maxon mutatkozik be. (Aktív Kalandor) 

Augusztus 23-tól a Maxon. 

Terminator: A vég kapujában 

A Terminator animesorozatban tér vissza a Netflixre. A Skynet nevű mesterséges intelligencia öntudatra ébred, és kezdetét veszi a gépek harca az emberiséggel szemben. Egy katona visszautazik az időben egészen 1997-ig, hogy ott egy, a mesterséges intellgenciát fejlesztő tudóst védjen, csakhogy míg valaki a védelmére akar kelni annak, aki segíthet a világ megmentésén, addig más azon fáradozik, hogy végleg kiiktassa őt a történelemből. 

Augusztus 29-től a Netflixen. 

KAOS 

A görög istenek egy teljesen új interpretációban mutatkoznak be Charlie Covell (az End of the F***ing World készítőjének) sorozatában. Jeff Goldblum a sokszor bizonytalan és bosszúéhes Zeuszként kavarja fel az Olümposz állóvizét, és persze a többi istent sem kell félteni, mindenki bőven kiveszi majd részét az új, fekete humorban bővelkedő sorozatban. 

Augusztus 29-től a Netflixen. 

Szabadíts meg a gonosztól 

A horrorok kedvelői sem maradnak újdonság nélkül egy újabb ördögűzős film jön Glen Close-zal a főszerepben. Ebony Jackson egyedülálló szülőként elköltözik családjával az újrakezdés reményében, ám valami gonosz már ott él az új helyen. A trailer szerint a film megtörtént események alapján készült. 

Augusztus 30-tól a Netflixen.


Madame Web

A Madame Web sokak szerint gyengén szerepelt az idei Marvel-felhozatalban, hiába szerepelnek benne olyan, sikeres színészek, mint Dakota Johnson, Sydney Sweeney vagy Emma Roberts. A képregényfilmek kedvelői azonban augusztus végétől otthon is megnézhetik a Marvel-moziuniverzum egyik legújabb történetét, amelyben a mentősként dolgozó Cassandra egyre különösebb eseményeket él meg, mindezt úgy, hogy titokzatos módon összeköti őt az élet három fiatal lánnyal. 

Augusztus 31-től a Maxon. 

+1: augusztus 2-től elérhető a Rebel Moon első és második részének rendezői változata a Netflix kínálatában. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!