2024.7.25 11:56
Olvasási idő 2:32
Kanicsár Ádám András

Macskaeső, angolnával pofozkodás, a Mátrix megidézése – 10 weboldal, aminek semmi értelme, de imádni fogod

Macskaeső, angolnával pofozkodás, a Mátrix megidézése – 10 weboldal, aminek semmi értelme, de imádni fogod
Forrás themilliondollarhomepage.com
ÉLETMÓD INTERNET SZÓRAKOZÁS

Unatkozol, játszanál, lekötnéd valamivel a háromévesek figyelmét, vagy éppen tettetnéd, hogy internetkapcsolat híján nem tudsz dolgozni? Itt megtalálod a legjobb mulatságot rövidtávra.

Az interneten 1,1 billió weboldal található, ám ezeknek csak 20%-a aktív. Ehhez képest, ha belegondolunk, alig néhány weboldalon töltjük az időnket: vannak a kedvenc social oldalak, néhány híroldal, streaming-oldal, illetve még néhány kategória. Az biztos, hogy az internet adta lehetőségeket biztosan nem használjuk ki. Bár lehet, hogy nem veszítünk sokat. Vagy lehet, hogy rengeteget. Összegyűjtöttünk 10 zseniális oldalt, amik létezésének semmi értelme. Mégis, rengeteg időt fogsz eltölteni rajtuk.

EElslap.com

10 haszontalan, de szórakoztató weboldal
Forrás eelslap.com

Érezted már úgy, hogy valakit legszívesebben arcon csapnál egy óriási, nedves hallal? Ezt a társadalmi normák miatt természetesen nem teheted meg, de szerencsére itt van ez a weblap, amelyen kurzorod vagy ujjad segítségével pont ezt teheted meg: arcon csaphatsz valakit egy óriási, nedves hallal.

Cat-bounce.com

Cuki cicák, amiket dobálhatsz, ők pedig elkezdenek pattogni. Igazából ennyi, többet nem lehet elmondani erről az amúgy zseniális weboldalról. Oh, várj, de! A „Make it rain” feliratra kattintva igazi csoda történik. Nem mondjuk el mi, de annyit elárulunk, hogy cicákkal kapcsolatos.

Pointerpointer.com

A Pointerpointer az egyszerűség, nagyszerűség, feleslegesség és briliánság gyönyörű egyvelege, elképesztő archívummal olyan képekről, melyeken emberek mutatnak valahova. És miután a weboldal megtalálta, pontosan hol is van a kurzorod… Pont oda. Megfelelő állapotban órákat eltölthetsz vele. És minden egyes képnél valamiért nevetni akarsz.

Hackertyper.com

Oké, azért ezt az oldalt persze nem kell mindenképpen feleslegesnek nevezni, mert biztosan előfordulhat az ember életében egy pillanat, mikor szüksége van arra, hogy tökéletesen játssza el, hogy egy szupergyorsan dolgozó hacker. Te csak össze-vissza gépelsz, a képernyőn pedig megjelenik Paks2 működési kódja. Telefonon is működik, szóval minimum a buszon letaglózhatsz mindenkit.

Mondrianandme.com

10 haszontalan, de szórakoztató weboldal
Forrás Mondrianandme.com

A Mondrian and Me nem egy hamarosan a mozikba kerülő dráma címe, – pedig lehetne – hanem egy hely, ahol te magad is Mondrianná változhatsz. Neked csak kattintgatnod kell, a vásznon pedig életre kel egy újabb Mondrian mestermű. Szokták mondani a modern képzőművészetek esetében, hogy „ilyet én is tudok csinálni”. Hát…

Screamintothevoid.com

Ha már annyira ideges vagy, hogy nem elég hallal arcon csapni valakit, akkor ordítsd minden dühödet, szomorúságodat, mocskos gondolatodat és agressziódat a Semmibe! Neked csak gépelned kell, még az üvöltést is megoldja helyetted a weboldal, szóval akár csendben is beolvashatsz a főnöködnek. Persze, ha kiderül, hogy az oldal évek óta titokban gyűjti a gondolatokat, még lehetnek kínos szituációk, de majd akkor is csak kiáltunk egyet a Semmibe.

Papertoilet.com

10 haszontalan, de szórakoztató weboldal
Forrás papertoilet.com

Ezen a weboldalon egy wc papír található, amit ha meggörgetsz, elfogy. Amíg még van papír a tekercsen, vissza tudod tekerni, de vigyázz, amennyiben már elfogyott, elfogyott, nincs tovább. Pont, mint az életben.

Patience-is-a-virtue.org

Nincs idegesítőbb, mint ha egy weboldal egyszerűen nem akar betölteni. Miért ne lenne akkor az interneten egy weboldal, ami soha, de soha, de egyszerűen soha nem fog betölteni? A site amúgy nem teljesen haszontalan, munka közben nyugodtan megnyithatod és hagyatkozhatsz rá, hogy dolgoznál, de hát „tölt…”

Ffffidget.com

Emlékeztek még a nagy fidget-mániára, amikor mindenki fidgeteket pörgetett a kezében, azt gondolva, hogy mennyire iszonyatosan laza? Eszetekbe szokott jutni, hova tűnhetett ennek a letűnt kornak a rengeteg fidgetje? Talán a Fila-táskákban pihennek? Mindenesetre az interneten még biztosan van egy, amivel természetesen nem tudsz mást csinálni, csak pörgetni, de arra nagyon jó. Plusz abszolút hipnotizál.

Milliondollarhomepage.com

10 haszontalan, de szórakoztató weboldal
Forrás themilliondollarhomepage.com

A végére pedig itt van egy igazi klasszikus. 2005-ben Alex Tew egy 1000x1000 pixeles weblapot dobott az internetre, minden pixelt 1 dollárért árulva. A terv az volt, hogy így gyűjtsön össze 1.000.000 dollárt tanulmányaira. A projekt óriási siker lett, a pénz összegyűlt, a pixelek elfogytak, a weboldal pedig máig megtekinthető, egyfajta mementóként az internet egy talán bájosabb korszakára. Picit temető feeling is adott: a linkek közül már egy sem működik.

+1 Theuselessweb.com

És plusz egynek egy kis randomitás. A the useless web csodás gyűjteménnyel rendelkezik a legfeleslegesebb weboldalakról.  Csak klikk a Please gombra és hagyd, hogy elrabolja az idődet!

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!