2024.7.22 9:54
Olvasási idő 0:48
Maier Péter

Együtt tér vissza a színpadra a két Nemzetiben megsérült színész, de egy másik színházban

KULTÚRA NEMZETI SZÍNHÁZ SZÁSZ JÚLIA SZÍNÉSZEK SZÍNHÁZ VIDNYÁNSZKY ATTILA

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó vendégművészként alakít apa-lánya párost a budapesti Centrál Színházban.

A Centrál Színház vendégművészeként tér vissza a színpadra Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, akik apa-lánya karaktereket alakítanak majd a Bizonyítás című David Auburn-darabban, ami alapján az azonos című, 2005-ös John Madden-film is készült, amiben Sir Anthony Hopkins és Gwyneth Paltrow formálják meg a párost. A hírről a Centrál Színház Facebook-oldala számolt be szombaton.

Ahogy korábban a Refresher is többször beszámolt róla, a két színész 2023 novemberében szenvedett balesetet a Nemzeti Színházban, amelynek következtében Vidnyánszky Attila felajánlotta a lemondását. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó egyaránt súlyos sérüléseket szenvedtek a Rómeó és Júlia című előadása díszletei közt.

Horváth Lajos Ottó (fent) Prospero és Szász Júlia (lent) Miranda szerepében William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én. A színdarabot december 20-án mutatják be Andrzej Bubien rendezésében.
Horváth Lajos Ottó (fent) Prospero és Szász Júlia (lent) Miranda szerepében William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én. A színdarabot december 20-án mutatják be Andrzej Bubien rendezésében. Forrás MTI/Soós Lajos

Később a baleset ügyében nyilatkozatháború robbant ki Vidnyánszky és a színészek között. „A tény az, hogy eddig november óta fejenként több mint ötmillió forintot kaptak – a táppénzen felül, különböző jogcímeken. A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk” – fogalmazott július elején Vidnyánszky.

Kiemelt tartalom
Íme a világ 10 leggazdagabb színésze, akik közül csak egy nő Íme a világ 10 leggazdagabb színésze, akik közül csak egy nő 2024.9.28 10:39

Erre reagálva Szász Júlia azt írta, hogy a végül pozíciójában maradó intézményvezető nem teljesen mond igazat a kártérítéssel kapcsolatban. „November 10-én történt a baleset, ebből kifolyólag a teljes novemberi fizetésemet már nem kaptam meg. November 21-én érkezett a számlámra egyhavi munkabér segélyként, majd december 14-én ismét átutalták egyhavi béremet. Azóta nem utaltak“ – írta.