2024.7.19 9:26
Olvasási idő 2:02
Krajnyák Petra

Megszólalt a szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú anyukája, Orbán Viktor is reagált a történtekre

TÁRSADALOM BÁNTALMAZÁS GYERMEKBÁNTALMAZÁS MAGYARORSZÁG

A bántalmazott kisfiú édesanyja csak kedden értesült a történtekről, miután egy másik anyuka elküldte neki az internetre feltöltött videót. Orbán Viktor szerint tűrhetetlen és következményekért kiált az eset.

Az RTL Híradónak adott interjút a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiú édesanyja, aki a nyilvánosságra került felvételről tudta meg, hogy Agócs Tibor, a jászberényi Yakuzák SE elnöke úgy felrúgta gyerekét, hogy megpördült, majd fejre esett.

Elmondása szerint már a jászberényi sportszervezet oldalára kikerült képeken látta, hogy kisfia meg van rémülve. A hétéves gyerek szenzoros integrációs zavarral él, ebből fakadóan bizonyos dolgokra sokkal érzékenyebb, egyes érzelmeket intenzívebben vagy gyengébben él meg kortársainál.

Az anyuka elmondása szerint csupán annyit tudott, hogy fia veszekedett valakivel a táborban. Amikor csütörtökön érte ment, az egyik kislány annyit mondott neki, hogy volt egy kis gond.

Leguggoltam hozzá, azt kérdeztem rögtön, hogy milyen volt a tábor. Mondta, hogy jó. És kérdeztem, milyen volt Szolnokon a kalandpark, azt mondta, hogy az nem volt jó. Kérdeztem tőle, hogy féltél? Azt mondta, hogy igen. Csak azt mondta, hogy összeveszett az egyik kisfiúval.

Az eset után a nő pénteken találkozott az edzővel, aki a kisfiút nagyon okos, intelligens és alázatos gyerekként jellemezte. A táborban történt incidensről Agócs Tibor annyit mondott, hogy „volt egy kis összeröffenésük, de rendezték“. Az anyuka nem gyanakodott, így hétfőn elvitte az első karateedzésre kisfiát.

Kiemelt tartalom
Úgy felrúgtak egy gyereket a szolnoki kalandparkban, hogy megpördült, majd fejre esett Úgy felrúgtak egy gyereket a szolnoki kalandparkban, hogy megpördült, majd fejre esett 2024.7.17 10:41

Kedden egy másik anyuka küldte el neki a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Facebook-oldalára kikerült videót, így tudta meg, mi is történt valójában. „Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs, és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam” – mondta az anyuka, aki rögtön megkérdezte gyermekét a történtekről.

Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is.

Miután a karateedző a felrúgott kisfiút a földön hagyta, visszament hozzá, hogy másfél liter vizet öntsön rá. Az anyuka elbeszélése szerint ezután felrángatta a földről, majd annyit kérdezett tőle: „Mi vagy te, lány?“. A kisfiú anyukája most azt szeretné, hogy a karateedző a szeme láttára kérjen bocsánatot gyermekétől.

Orbán Viktor: Ilyen emberek ne szervezzenek tábort

Az eset Orbán Viktor pénteki Kossuth rádiós interjújában is szóba került: a miniszterelnök szerint elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált, ami a szolnoki kalandparkban történt.

Hangsúlyozta: a gyermektáborok szervezői felelősséggel tartoznak a szülőknek a rájuk bízott gyerekekért, vállalják, hogy vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és arról is, hogy hasznosan töltsék az időt.

A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni - és itt láthatóan nem tudtak megfelelni -, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni

– mondta a miniszterelnök.

Az MTI szemléje szerint Orbán Viktor azt is kijelentette: nem fordulhat elő, hogy egy táborban egy felnőtt bántsa a gyerekeket.

Bocsánatot kért, de eltűnt

Agócs Tibor egy később törölt Facebook-bejegyzésben beismerte tettét, megpróbált bocsánatot kérni a kisfiú szüleitől, illetve a tisztségeiről is lemondott. Azóta a Magyar Karate Szakszövetség is eljárást indított a férfi ellen, és eltiltotta minden oktatási tevékenységtől.

 
A karateedző az önéletrajza szerint negyven éve foglalkozik kjokusin karatéval, a sportág szövetségi kapitánya is volt. Munkáját 2020-ban “Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal jutalmazták, amit az akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Novák Katalin adott át.

Kiemelt tartalom
Novák Katalin kitüntette a karateedzőt, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban Novák Katalin kitüntette a karateedzőt, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban 2024.7.18 8:58

A szolnoki önkormányzati cég az eset miatt feljelentést tett, a rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást.