2024.7.18 8:58
Olvasási idő 0:40
Szöllősi Anna

Novák Katalin kitüntette a karateedzőt, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

KÖZÉLET BÁNTALMAZÁS GYERMEKBÁNTALMAZÁS MAGYARORSZÁG NOVÁK KATALIN

Itt kell élned, hogy elhidd: a kisfiút felrúgó Agócs Tibor négy évvel ezelőtt kapott életműdíjat Novák Katalintól, az akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól.

Agócs Tibor, a szolnoki kalandparkban történt gyerekbántalmazás elkövetője negyven éve foglalkozik kyokushin karatéval, elmondása szerint a sportágnak szövetségi kapitánya is volt. Munkáját 2020-ban “Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal jutalmazták, amit az akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, dr. Novák Katalin adott át – emlékeztet a Szol.24.

Mi is beszámoltunk arról a megrázó esetről, ami egy szolnoki kalandparkban történt: a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a Facebook-oldalára töltött fel egy videót, amelyben az általuk üzemeltetett kalandparkban egy gyermekfelügyelő a futópályára vonszol egy gyereket, ahol aztán lábsöpréssel felrúgja. A férfi olyan erővel gáncsolja ki a gyereket, hogy az gyakorlatilag megpördül, majd fejre esik. Az esetet a csapat többi tagja is végignézte, ahogy azt is, ahogy a felügyelő az áldozatát a földön hagyva elsétál.

Kiemelt tartalom
Úgy felrúgtak egy gyereket a szolnoki kalandparkban, hogy megpördült, majd fejre esett Úgy felrúgtak egy gyereket a szolnoki kalandparkban, hogy megpördült, majd fejre esett 2024.7.17 10:41

Később kiderült, Agócs Tibor, a jászberényi Yakuzák SE elnöke volt a gyerekbántalmazó, aki egy Facebook-bejegyzésben ismerte be tettét, amiben megpróbált bocsánatot kérni a kisfiú szüleitől, illetve lemondott a tisztségeiről, de a bejegyezést később törölték.

Az önkormányzati cég feljelentést tett az eset miatt, a rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást.