2024.7.16 10:13
Olvasási idő 0:45
Masszi-Rigó Csilla

Timothée Chalamet szélhámosból lesz pingponglegenda a Csiszolatlan gyémánt rendezőjének új filmjében

FILMEK + SOROZATOK ÉLETRAJZI FILM FILMEK JOSH SAFDIE TIMOTHÉE CHALAMET

A készülő "Marty Supreme" rendezője Josh Safdie lesz, akinek testvérével együtt azt a "Csiszolatlan gyémánt" című filmet köszönhetjük, amely teljesen új arcát mutatta meg az addig zömmel vígjátékokban szereplő Adam Sandlernek.

Alig ér véget a Bob Dylan életéről szóló A Complete Unknown című film forgatása Timothée Chalamet-val, a 28 éves színész máris új szerepre készülhet, ő lesz ugyanis a főszereplője Josh Safdie (Csiszolatlan gyémánt) új rendezésének, az A24 gyártásában készülő Marty Supreme című alkotásnak. A film a Variety információi szerint a 2012-ben elhunyt profi pingpongjátékos, Marty Reisman életét dolgozza fel.

Az 1930-ban született Reisman asztalitenisz-bajnok volt rendkívül izgalmas élettel, fiatalkorában ugyanis szélhámosként fogadásokból és a versenyekből befolyó pénznyereményekből élt. Asztaliteniszezni egészen fiatalon, 12 évesen kezdett el, 1946 és 2002 között 22 nagy pingpongbajnoki címet nyert, illetve öt bronzérmet szerzett az asztalitenisz-világbajnokságokon.

Timothée Chalamet pingpong-legendát játszik Josh Safdie új filmjében
Marty Reisman 1945-ben Forrás GETTY IMAGES

67 évesen részt vett az Egyesült Államok hardbat asztalitenisz-bajnokságán (a hardbat az úgynevezett klasszikus pingpongütő, az ötvenes évek előtt ugyanis még nem voltak szivacsbetétek a játékeszközön), és ő lett a legidősebb játékos, aki nyílt országos versenyt nyert egy ütősportban. Reismant sokan az „asztalitenisz varázslójaként” ismerték, és pingpongos mutatványaival még a Harlem Globetrotters amerikai kosárlabda-show együttes előtt is fellépett.

Az A24 az X-en jelentette be Safide új filmjét, melynek Chalamet nemcsak főszereplője, hanem egyben társproducere is lesz.