2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Szöllősi Anna
2022.12.23 13:18
Olvasási idő  0:46

Megvan, mikor lőheti le a Netflix a jelszómegosztást

Nem akarnánk elrontani senkinek a karácsonyát, de úgy tűnik, már nem sokáig oszthatjuk meg a Netflix-fiókunkat más háztartásban élőkkel.

Szöllősi Anna
2022.12.23 13:18 Olvasási idő  0:46
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A felröppent hírek szerint a Netflix 2023-ban már véget vetne a jelszómegosztásnak, mivel a cég a járvány alatti gyors növekedése óta kiábrándító előfizetői számokkal küzd.

 

Reed Hastings társ-vezérigazgató egy vállalati összejövetelen elmondta: a jelszómegosztás már így is túl sokáig tartott, és a járvány csak elfedte, hogy valójában mennyire rossz a helyzet. Az, hogy a streamingszolgáltató hogyan hajtaná végre a műveletet, egyelőre nem világos, de várhatóan az IP-címek segítségével követik majd nyomon, és állítják le a jelszómegosztást, hacsak a fogyasztók nem szeretnének plusz díjat fizetni.

Az is valószínű, hogy a tiltást fokozatosan vezetnék be, hogy ne veszítsenek annyi ügyfelet. Viszont, hogy sikerrel járnak-e, más kérdés, ugyanis a platform eddigi törekvései a bevételnövelésre nem voltak valami eredményesek: a reklámokkal terhelt, olcsóbb előfizetői csomag például nem igazán érdekelte a felhasználókat.

Dél-Amerikában már tettek egy próbát

Úgy tűnik, a Netflix Dél-Amerikában már gyakorlatban is kipróbálta a dolgot: annak, aki az előfizető elsődleges lakcímén kívül próbál bejelentkezni az oldalra, meg kell adnia egy 15 percig élő érvényesítő kódot, ami a fiók eredeti tulajdonosához fut be. Aki inkább skippelné ezt a bonyolult procedúrát, annak havi 3-4 dolláros plusz díjat kell fizetnie azért, hogy egy háztartáson kívüli eszközön is bejelentkezhessen ugyanazzal a fiókkal.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: 9gag.com Thumbnail:  9gag.com
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra