2024.6.13 16:54
Olvasási idő 2:14
Maier Péter

Havi sneakerjelentés: Elhoztuk nektek június hónap legizgalmasabb cipőmegjelenéseit

Havi sneakerjelentés: Elhoztuk nektek június hónap legizgalmasabb cipőmegjelenéseit
Forrás Crocs
DIVAT CIPŐK CROCS HAVI SNEAKERJELENTÉS NIKE SNEAKER

A Narutóval kollabolt a Crocs, míg a Nike Metro Boominnal és egy neves kortárs művésszel dolgozott együtt, hogy valami egészen különlegeset hozzanak a sneakerpiacra. Jó szokásunkhoz híven összeszedtük a hónap legelvetemültebb cipőmegjelenéseit.

Nike Zoom Vomero 5 “Electric Green”

Érkezés: június 7.
Retail ár: 160 dollár (nagyjából 57 ezer forint)

A „technós futócipők“ piacát leuralja a New Balance ugyan, de (remélem, érthető, hogy mit értek ez alatt) a műfajból a Nike-nak is sikerült kultikussá tenni egy-két modellt, ilyen például a Vomero 5, aminek a legújabb, neonzöld által dominált modellje június egyik leghype-oltabb darabja. A neonzöld árnyalatai a légáteresztő felső részeken és a talpon köszönnek vissza, ezeket szürke és fekete részletek is árnyalják. A cipő tele van egyedi texturális elemekkel, elég csak a sarokrészre nézünk, amit egy ritkán látott ketrecszerű szerkezet díszít.

Nike Zoom Vomero 5 “Electric Green”Nike Zoom Vomero 5 “Electric Green”Nike Zoom Vomero 5 “Electric Green”Nike Zoom Vomero 5 “Electric Green”
Galéria megtekintése
(6)

Crocs X Naruto 

Érkezés: június 6.
Retail ár: 70 dollár (nagyjából 25 ezer forint)

Aki olvassa a sorozatunkat, annak már tényleg nem kell elmagyarázni, mit keresnek itt hónapról hónapra a Crocs legújabb modelljei. Ezúttal a Naruto branddel kollabolt a klumpamárka, és nem kevesebb, mint négy pár lábbelit hoztak ki közösen, ezek mindegyikét brutálisan részletes dizájnnal megtámogatva. Naruto és Kakasi korábban már kaptak egy saját kiadást, ezúttal négy másik karakter, Itacsi, Minato, Szaszuke és Dzsiraija inspirálta a négy különböző pár Crocsot. Olvasóink között biztos sokan felismerik az apró részleteket, amik a karakterek saját jegyeire utalnak, nem férne ki egy cikkben, ha elkezdenénk ezeket felsorolni.

Crocs X Naruto modellekCrocs X Naruto modellekCrocs X Naruto modellekCrocs X Naruto modellek
Galéria megtekintése
(16)

Nina Chanel Abney X Jordan 3

Érkezés: június 20.
Retail ár: 225 dollár (nagyjából 80 ezer forint)

A hónap egyik legfontosabb megjelenése egyértelműen Nina Chanel Abney kortárs képzőművész, illetve a Jordan kollaborációja, amelyből egy olyan 3-as modell született, ami egészen máshogy mutat a megszokottaknál. Leginkább a felső sarok izgalmas és unikális dizájnja mondható kirívónak, de a cipő egészének alakja és a fűző is különleges. A 42 éves New York-i művész a kortárs amerikai vizuális kultúrának egy szignifikáns alakja, a vele való együttműködéssel a Nike nemcsak valami egészen egyedit alkot, de kulturális beágyazottságát is mélyíti.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

NINA CHANEL ABNEY (@ninachanel) által megosztott bejegyzés

Air Jordan 13 "Dune Red"

Érkezés: június 25.
Ár: 210 dollár (nagyjából 75 ezer forint)

A 13-as modellek szépen araszolnak abba az irányba, hogy a rajongók kedvenc Jordanjei legyenek. Népszerűségüknek köszönhetően a brand folyamatosan bővíti kínálatát egy sor új színváltozattal. A közelgő új árnyalat a „dűnevörös“ lesz, ami a nyári hónapokra érkezik. A fő szín a Mars bolygó mélyvörös árnyalataiból merít. Vörös és narancssárga árnyalatok találkoznak a marsi esztétikában, amely a vászon felsőrészén inkább sötétebb árnyalatban látszik, míg a világosabb tónus a középtalpat és a sarokpárnát érinti. A cipő nyelve fehér bőrből készült, hogy kiegészítse a cipőfűzőt és illeszkedjen a talp egy részéhez. A Jumpman logó továbbra is jól látható a nyelven, míg a bokánál egy hologram emblémát helyeztek el.

Air Jordan 13 "Dune Red"Air Jordan 13 "Dune Red"Air Jordan 13 "Dune Red"Air Jordan 13 "Dune Red"
Galéria megtekintése
(7)

Metro Boomin x Nike KD 17

Érkezés: június 14.
Ár: 160 dollár (nagyjából 57 ezer forint)

Metro Boomin, a Nike és Kevin Durant közös KD 17 modellje hullámokat kavar mind a zenei-, mind a sneakervilágban. A dizájn a fekete, fehér, „atomlila“ és „hiperszőlő“ feltűnő színpalettájával rendelkezik, amikből villámcsapásminták és átlátszó TPU-felületek emekednek ki. A cipőn tisztelgést is láthatunk Metro Boomin néhai édesanyja előtt, az ő aláírása látható a bal sarokrészen, és rá utal a „Hearts On Fire” grafika is a jobb pár hátulján. A modell egyébként egy komplett „producercsomagban“ érkezik, Kevin Durant mindhárom kedvenc zenésze inspirált egyet. Metro Boomin mellett Bink és The Alchemist is kapnak saját verziót.

Metro Boomin x Nike KD 17Metro Boomin x Nike KD 17Metro Boomin x Nike KD 17Metro Boomin x Nike KD 17
Galéria megtekintése
(8)
Felmérés:
Melyiket vennéd a lábadra, vagy tennéd a vitrinbe?
Nike Zoom Vomero 5 “Electric Green”
Crocs X Naruto
Nina Chanel Abney X Jordan 3
Air Jordan 13 "Dune Red"
Metro Boomin x Nike KD 17
Nike Zoom Vomero 5 “Electric Green”
25 %
Crocs X Naruto
5 %
Nina Chanel Abney X Jordan 3
24 %
Air Jordan 13 "Dune Red"
11 %
Metro Boomin x Nike KD 17
35 %
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!