2024.5.30 14:41
Olvasási idő 0:30
Kristóf Jókay

Pintér Béla társulata, a Dumaszínház és más színházi szervezetek veszik birtokba szeptembertől az Átriumot

KULTÚRA ÁTRIUM PINTÉR BÉLA TÁRSULAT SZÍNHÁZ

A budapesti Margit körúton található Átrium színház működése a kulturális tao megszüntetésével vált először kérdésessé. Idén szeptembertől több sikeres társulat kollaborációjának köszönhetően működik majd tovább.

A színház két éve nyáron már akkora anyagi problémákkal küzdött, hogy fennmaradása érdekében adománygyűjtést indítottak. Ez a megoldás csak időszakos volt, az Átriumot működtető Kultúrbrigád csapata tavaly augusztusban bejelentette, hogy a súlyos forráshiányok miatt a szezon végével nem fogják tudni folytatni a munkát.

Nagy meglepetésre Pintér Béla és Társulata csütörtök délelőtt egy hosszú Facebook-posztban jelentette be, hogy négy másik szervezettel átveszik az intézmény működtetését.

Pintér Béláék az ország egyik, ha nem a legsikeresebb független színházi produkcióját hozták össze az elmúlt másfél évtizedben. Az évek során egyre nagyobb helyeken játszották a darabjaikat, köztük például az Átriumban is. A társulat előadásainak az elmúlt öt évben az újpesti UP rendezvénytér adott otthont.

Az együttműködés partnerei között ott lesz még a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció, valamint az Orlai Produkciós Iroda is.