2024.6.4 19:56
Olvasási idő 1:37
Krajnyák Petra

Josh O'Connor, a gyermekien emberi divatikon a Challengersből

Josh O'Connor, a gyermekien emberi divatikon a Challengersből
Forrás Loredana Sangiuliano/Anadolu via Getty Images
DIVAT DIVAT FÉRFIDIVAT JOSH O'CONNOR

Josh O'Connorral sem a nézők, sem a filmrendezők nem tudnak betelni. Hamarosan pedig a Loewén túl más divatmárkák is epekedni fognak érte.

Lassan 2024 feléhez érünk, de máris biztosak lehetünk benne, hogy az év meghatározó popkulturális jelensége a Challengers című film. Luca Guadagnino filmje Rihanna S&M és Nelly Furtado Maneater című számának is megadta az eddig méltatlanul elmaradt hájpot, Zendaya és stylistja, Law Roach pedig újfent stabilizálták státuszukat a method dressing mestereiként.

Josh O'Connor, Zendaya és Mike Faist a Challengers című film fotózásán 2024. április 14-én Milánóban.
Josh O'Connor, Zendaya és Mike Faist 2024. április 14-én Milánóban. Forrás Stefania D'Alessandro/Getty Images

Zendaya teniszlabdát felnyársaló tűsarkúja mellett azonban Josh O'Connorra is felfigyelt a nagyközönség. A brit színész nevét A korona című sorozat tette fel a szórakoztatóipar térképére, csillaga pedig a teniszdráma óta szárnyal. Tehetsége tagadhatatlan, azonban stílusérzéke felett ugyanannyira elsiklott a közönség tekintete, mint pár epizódnyi alakítása felett a Peaky Blindersben. (Második évad, negyedik rész, The more you know.)

 Josh O'Connor a "Challengers" című film bemutatóján a Hotel Hasslerben 2024. április 08-án Rómában, Olaszországban. (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Josh O'Connor a "Challengers" című film bemutatóján a Hotel Hasslerben 2024. április 08-án Rómában. Forrás Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Stílusa éppen olyan visszafogott, mint a személyisége, ám szerénysége nem fekete-fehér öltönyszettekben nyilvánul meg, ahogy az a férfiak 98,99 százaléka esetében megfigyelhető. (Nem ítélkezem, csak borzasztóan sajnálom a lekorlátozott stylistjaikat, bár egy jól szabott öltönyt kiválasztani korántsem egyszerű.) A Challengers római bemutatóján például véletlenül sikerült hozzáöltöznie a terrakotta színű római látképhez.

Ha mégis az öltöny mellett teszi le a voksát, akkor sem fenyeget a dögunalom. Az idei, megosztó Met-gálán egy érdekesebb, uszályos frakkot viselt, szőrösnek tűnő, valójában gyöngyökkel kirakott, virágos, kerek orrú cipővel, tépett, csipkés inggel és kristály csokornyakkendővel.

A 2024-es Met-gálát megelőző napokban lefotózták, amint a The Carlyle hotelbe érkezik abban a barna munkásdzsekiben, amit áprilisban a Challengers egyik bemutatóján viselt, majd a gála után ugyanebben a kabátban látták. Viccesen üdítő és megnyugtatóan emberi egy hírességet háromszor ugyanabban a ruhában látni. A ruhák újrahordása sajnos továbbra is kínosnak számít a vörös szőnyegen, így szinte nevetségesen felszabadító, amikor egy színész öltözéke nem növeli az átlagember kisebbségi komplexusát és irreális megfelelési kényszerét.

Kiemelt tartalom
Charli XCX, a Tumblr egykori dívája, aki shrekzöldre pingálta a popkultúrát és a divatot is Charli XCX, a Tumblr egykori dívája, aki shrekzöldre pingálta a popkultúrát és a divatot is 3 nappal ezelőtt

O'Connor színes, csíkos pólójával, virágos barna ingével és avantgarde hosszú ujjú ingével pont olyan, mintha egy gyerekruha-katalógusból lépett volna ki. Mintha az anyukája kényszerítette volna a fénykép elkészültére, ahogy azt egy ex-Twitter-felhasználó megjegyezte.

A Loewe nagykövete könnyedén integrálja a dizájnerruhákat mindennapjai és a filmpremierekre szánt ruhatárába, így nem tűnik erőltetettnek a játszma, amit ezúttal nem a vásznon, és nem is a teniszpályán játszik, hanem a gardróbban.

Josh O'Connor részt vesz a Stroke Association's Garden for Recovery rendezvényén az RHS Chelsea Flower Show 2024 kiállításon Londonban.Josh O'Connor részt vesz a "Sleeping Beauties" című 2024-es Met-gálán.Josh O'Connor, Zendaya és Mike Faist 2024. április 14-én Milánóban.Josh O'Connor a Los Angeles-i "Challengers" premieren 2024. április 20-án.
Galéria megtekintése
(12)

A jövőben még többet szeretnénk látni O'Connort divatkampányokban, ahol színésztudása mellett kedves, egyszerű, de nagyszerűen bevállalós outfitekben is megcsodálhatjuk.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!