2024.5.17 12:08
Olvasási idő 0:53
Krajnyák Petra

Nicola Coughlan kifejezetten kérte, hogy meztelen jeleneteket is forgassanak vele a Bridgerton új évadában

FILMEK + SOROZATOK BODY POSITIVITY BODY SHAMING BRIDGERTON NETFLIX SOROZATOK TESTSZÉGYENÍTÉS

A 37 éves színésznő hosszú ideje küzd az alakját kritizáló kommentekkel, ugyanakkor éppen a külsejét érő kritikák hatására kötelezte el magát a testpozitivitás mellett.

Bár a Netflix sikersorozatában Penelope Featheringtont alakító Nicola Coughlan a Bridgerton előtt soha nem forgatott szexjelenetet, egy friss interjúból kiderült, kifejezetten ragaszkodott ahhoz, hogy több meztelen jelenete is legyen a Colin Bridgertont alakító Luke Newtonnal.

„Van egy jelenet, amiben teljesen meztelenül állok a kamerák előtt, és ez az én ötletem volt, az én döntésem. Úgy éreztem, mindenki elmehet a picsába, aki a testemről beszél, és ez nagyon felszabadító volt” – mondta Nicola Coughlan a Stylist magazinnak adott interjújában.

A Netflix sikersorozatában Penelope Featheringtont alakító Nicola Coughlan és a Colin Bridgertont alakító Luke Newton.
A Netflix sikersorozatában Penelope Featheringtont alakító Nicola Coughlan és a Colin Bridgertont alakító Luke Newton. Forrás LAURENCE CENDROWICZ/NETFLIX

Hozzátette: abban a pillanatban gyönyörűnek érezte magát, és arra gondolt, hogy 80 éves korában boldogan fogja visszanézni a képsorokat, amiken szerinte dögösen néz ki. A 37 éves színésznő azonban sokáig nem volt kibékülve saját testével. Bár a Bridgerton fogatásán még Luke Newton társaságában is komfortosan érezte magát ruha nélkül, a Los Angeles Timesnak felidézte, amikor még megrémítette a pánt nélküli tanga viselése, amit szexjelenteknél szoktak használni.

Kimentem a fürdőszobába, és belenéztem a teljes alakos tükörbe. Azt mondtam: biztos, hogy nem. Elrejtettem a szennyeskosár aljára. Azt kérdeztem magamtól: hogy fogom ezt csinálni?

Mint ismert, a színésznő évek óta küzd az alakját nyilvánosan kritizáló kommentelőkkel, akiket egy 2022-es Instagram-bejegyzésben arra kért, hogy a testével kapcsolatos mondandójukat lehetőleg ne osszák meg vele, nem kíváncsi rájuk.

Bridgerton harmadik évadának első négy epizódja május 16-tól, csütörtöktől, elérhető a Netflixen, a következő négy rész pedig egy hónap múlva, június 13-án érkezik.